На Рівненщині СБУ провела масштабні антитерористичні навчання на атомній електростанції.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Служба безпеки України провела на об’єкті національної енергетичної системи – ВП «Рівне нська АЕС» тактико-спеціальні антитерористичні навчання, які проходили із залученням іноземних спостерігачів - Агентства зменшення загроз Міністерства оборони США.

У тренуваннях, умови яких були максимально наближені до реальних, взяли участь регіональні підрозділи СБУ, Збройних Сил України, Нацгвардії, поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, прикордонники, патрульної поліції, представники органів обласної та місцевої влади.

Силовики відпрацювали алгоритм спільних дій з пошуку та нейтралізації диверсійно-терористичних груп, які за легендою навчань здійснили незаконний перетин кордонну та проникнули до міста Вараш, де замінували готель, залізничний вокзал, автомобіль поблизу місцевого підрозділу СБУ, проникнули на територію ВП «РАЕС» із вибухівкою та захопили «заручників».

Зокрема, одна із «диверсійних» груп проникла на територію станції, де замінувала та підірвала мазутні склади, а також захопила заручників. Підрозділ Центру спецоперацій «А» провів штурмову операцію зі знешкодження «терористів» та визволення «заручників». Ліквідацією наслідків підриву мазутних складів займалися підрозділи ДСНС із залученням новітніх технічних засобів.

На завершальному етапі навчань іноземні спостерігачі (АЗЗ) МО США керівництво Штабу АТЦ СБУ детально проаналізували кожну проведену фазу антитерористичної операції та відзначили високий рівень готовності суб’єктів боротьби з тероризмом до виконання завдань із запобігання вчиненню диверсій і терористичних актів, їх припинення та мінімізації наслідків.

Повідомляє УСБУ в Рівне нській області.

pic



pic



pic



pic



pic



pic