Саме це сьогодні, 25 квітня, ректор університету МЕГУ Анатолій Дем'янчук, який є засновником коледжу РЕГІ, озвучив під час прес-конференції про долю коледжу.

Ректор університету Анатолій Дем'янчук показав документи, де було написано витрати на заробітну плату засновників коледжу. Понад 1 мільйон 673 тисячі гривень — річна заробітна плата усіх засновників. (Тобто, кожен з 8 засновників отримував близько 23 тисяч гривень в місяць?). "В той час, коли викладачі коледжу отримували до 1 500 гривень в місяць", - каже Анатолій Дем'янчук.

Додамо, нещодавно студенти РЕГІКу залишилися без приміщення навчання. Бо МЕГУ, де коледж орендував приміщення, односторонньо розірвав договір оренди.

Ректор університету Анатолій Дем'янчук пояснив це так: “Там навчаються неповнолітні діти, а за них немає кому відповідати. Не було ні директора, ні в.о. директора, ні заступників. Це змусило мене розірвати договір оренди”.

За його словами, договір оренди було розірвано 23 березня, але студенти навчалися в стінах МЕГУ ще до 2 квітня. А де-юре з 11 січня 2013 директора немає. Тобто Петро Тадеєв, будучи одним з засновників, сам себе призначав. Збори засновників не відбувалися, бо Тадеєв не з'являвся на них і це тягнеться уже 4 роки.

Нагадаємо, що 18 квітня Анатолій Дем'янчук та Петро Тадеєв мали зустріч з заступником голови Рівне нської ОДА Світланою Богатирчук-Кривко, де домовилися, що долю коледжу та студентів вирішать на зборах засновників, які відбудуться 30 квітня.

“Без зборів засновників ніяких кроків, щоб рухатися вперед, та ніяких рішень не прийматиметься”, - зауважив ректор МЕГУ Анатолій Дем'янчук.

Анатолій Дем'янчук має наміри, щоб МЕГУ вийшло зі складу співзасновників коледжу.

pic