Незручне паркування автомобілів біля будинків, розвалений фасад, лавочки й бордюри, і незатишні майданчики – такі проблеми і варіанти їх вирішення обговорювали рівненські активісти.

Кардинальні ремонтні роботи на більшості вулиць Рівного були проведені ще у 2016 році, розповіла активістка Оксана Майборода. Але майданчики й будинки досі не в найкращому стані, тому у Рівному знову готуються їх ремонтувати.

Паркування – ще одна важлива проблема рівненських дворів. Якщо 30 років тому автомобілі займали близько 10% двору, то цьогоріч — 40%, кажуть активісти. Велика кількість автомобілів біля будинків заважає проїзду рятувальних служб та псує загальний вигляд майданчиків. Активісти ж пропонують чітко визначати місця паркування або зробити все подвір'я пішохідним, не ставити авто під вікнами, а локалізувати всі в одному місці. Як варінти пропонують - огородити бруківкою чи озелененням межі паркування або ж зробити тротуар від під'їзду до межі стоянки машин.

Проблемою майданчиків є їхня однотипність, немає просторів для відпочинку, а також застарілі сушки для білизни, що є зараз неактуальним, каже архітектор Ольга Шевчук.

Активісти кажуть, що хочуть покращувати вулиці Рівного та братимуть приклад у європейських країн. А тому радять комплексно підходити до ремонту дворів, обговорюючи і враховуючи потреби мешканців будинків.