У рамках спільного музичного турне з нагоди Українсько-німецького року мов 2017/2018 виступило для рівнян українське тріо Panivalkova та берлінський гурт Die Höchste Eisenbahn.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Музиканти побували у Києві, Вінниці та Тернополі і завершили турне у Рівному. Проте дівчата з Panivalkova розповідають, що планують в червні їхати разом у Європу.

Концерт розпочали німці, далі виступали дівчата з Panivalkova, а на завершення два гурти зіграли спільно індійську пісню. Один з організаторів Марія Савелова каже, що гурти для музичного турне підбирали по подібності в музиці. Спочатку центральний офіс Goethe-Institut в Мюнхені надсилав пропозиції німецьких гуртів, а керівництво обирало. Кандидатів для українського гурту було небагато, зокрема Скай та Гайдамаки, але зупинись саме на Panivalkova. Усі музиканти між собою знайшли спільну мову, разом ходять в караоке, проводять час після виступів та планують подальшу спільну роботу. Не дивлячись на те, що на сцені гурти несольно, дизкомфорту вони не відчувають, а навпаки кажуть, що разом готові їздити в тури постійно.

Барабанщиця Даша Пугачова з тріо родом із Рівного. Каже, що емоції виступати тут особливі, адже чекає на концерті всю сім’ю, знайомих та однокласників. 1 травня Panivalkova завітає з концертом й на Батьківщину своєї колеги Ірини Кульшенко.

На концерті більшу частину публіки склала молодь, яка розуміє німецьку, вони отримали багато позитивних емоцій: « Дуже класно, атмосферно. Особисно для мене треки цікаві. Овації були феєричними, навіть при сумних піснях. Цікава подача музики, щось нове для міста», - Богдан, 17 років.

«Музику я не люблю, пішла за рекомендацією друга, і не пошкодувала. Єдиний мінус те, що була попередня реєстрація, але її ніхто не замовляв, столики були всі зарезервовані, але про це також ніхто не казав. Німецька група найбільше сподобалась, навіть деякі пісні скачаю на телефон», - Ольга, 16 років.

На рік Українсько-німецького року мов організатори кажуть, планується ще фестиваль молодіжно-німецького кіно у травні в Києві, Запоріжжі та Маріуполі, workshopи, семінари та Франкфурський книжковий ярмарок у Києві.

Фото з мережі Інтернет.