У Рівному цього тижня відбувся маштабний форум з питань децентралізації, з обласного бюджету виділили 516 тисяч гривень субвенції на запуск нової освітянської програми «Нова Українська школа», для студентів РЕГІКу знайшли приміщення для навчання та у центрі міста відкрили "співаючий" фонтан. Про ці та інші події читайте у нашій підбірці актуальних новин за тиждень, що минає.

У Рівному магічним чином ґанки збільшуються у розмірах?

Площа скандального ґанку на Проспекті Миру, 9 у Рівному зросла втричі. Площа ґанку тут збільшилася у три рази. Власниця на будівництво не з'являється. А тому його законність не в змозі перевірити і міське ДАБІ. У ситуації нині розбиратиметься суд.

Три роки у Рівному не буде нової зовнішньої реклами

Від 17 квітня 2018 року у Рівному встановили мораторій на зовнішню рекламу. Таке рішення погодили на засіданні виконавчого комітету Рівне нської міської ради. У зв'язку з тим, що на думку спеціальної комісії, місто перенасичене рекламою, винесли проект рішень про встановлення мораторію.

pic

У Рівному відбувся масштабний форум з питань децентралізації

На Рівне нщині громади закликають до об'єднання. 18 квітня, в обласному центрі відбувся масштабний форум - «Децентралізація в дії: місце «району» в новій системі адміністративно-територіального устрою України».У ньому взяли участь київські експерти з питань децентралізації, перші особи області , голови районних рад, райдержадміністрацій та керівники ОТГ.

РЕГІк переїжджає в стіни Рівне нського Європейського університету?

18 квітня, в Рівне нській ОДА вирішувалася доля студентів коледжу РЕГІ. Додамо, нещодавно студенти пікетували під стінами МЕГУ, де коледж орендував приміщення. Бо залишилися без місця навчання, адже університет односторонньо розірвав договір оренди. Петро Тадеєв стверджує - навчання відновиться з понеділка, 23 квітня, у Рівне нському Європейському університеті, що знаходиться на вулиці Київська, 64.



pic

На дорогах поблизу Рівного сталося дві смертельні ДТП за один день

18 квітня, неподалік Рівного на трасі Київ-Чоп сталася дорожньо-транспортна пригода. Водій автомобіля Renault на пішохідному переходів збив чоловіка, який від отриманих травм загинув на місці. Від удару його відкинуло на декілька дестяків метрів від переходу.

pic

Того ж дня на трасі Київ-Чоп неподалік сталася ще одна дорожньо-транспортна пригода з летальним наслідком. Chevrolet Aveo зіткнулося із вантажівкою. Свідки говорять, що Aveo виїхав на зустрічну смугу. Водій вантажівки намагався уникнути зіткнення, але не зміг. Водій легковика загинув від отриманих травм на місці. Його особу встановлено. Тіло затисло в понівеченій автівці, його деблокували працівники ДСНС.

pic

З 1 вересня першачки Рівного навчатимуться за новою програмою

106 класів у Рівному переведуть на освітянську програму «Нова Українська школа». Для цього з обласного бюджету виділили 516 тисяч гривень субвенції. Однак цих коштів, на думку деяких депутатів, вдвічі менше, аніж потрібно. Ці гроші спрямовуватимуть на закупівлю технічного оснащення (комп‘ютерів та копіювальної техніки). Міський голова Рівного зазначив, що це питання перенесуть на наступну сесію.

pic

Патрульній поліції Рівне нщини виповнилося два роки

Поліцейські нової патрульної поліції 19 квітня відзначили 2-гу річницю від дня створення. За цей період кількість патрульних вдвічі збільшилася. Поліцейські забезпечують безпеку на дорогах та порядок на вулицях. І не тільки в обласному центрі, а й в області. За цей час створені нові підрозділи – тактика оперативного реагування, велопатрулі. З нагоди другої річниці у Рівному відбулося урочисте шикування. Привітати патрульних прибули заступник голови Нацполіції України Олександр Фацевич, представники обласної влади, силових структур та рятувальники.



pic

Рівне нщину відвідав Голова Нацполіції

19 квітня, Голова Національної поліції України Сергій Князєв перебував з робочим візитом у м. Острог Рівне нської області. У програмі візиту – відвідання Острьзької академії та відкриття триденного семінару для працівників поліцейських підрозділів превентивної діяльності.

pic

Які номери автомобіля користуються шаленою популярністю?

Три сімки, чотири вісімки або ж власний нік. В народі такі комбінації цифр та букв на номерних знаках авто називають "козирними". Їх до слова, полюбляють і рівняни. Ціни на елітні автомобільні знаки сягають 20 тисяч гривень.Які номери користуються шаленою популярністю у жителів області та чому на них такий попит?

На рівненській Усті хочуть облаштувати три фонтани

Оживити річку Устю за допомогою аерації хочуть у Рівному. Для цього запланували встановити три фонтани, які насичуватимуть воду киснем. Планують розмістити їх на річці неподалік вулиці Набережної, стадіону Авангард та Лебединки.Три свердловини вже пробурили, вода з них під великим тиском буде підніматися та оновлюватиме Устю чистою, насиченою киснем аквавітою. Мовляв, це дозволить уникнути вже, на жаль, традиційного мору риби у водоймі. Яким буде ефект - поки не відомо, так само й чи вистачить цих трьох свердловин на всю річку.

У Рівному відкрили музичний фонтан

20 квітня у Рівному урочисто відкрили відремонтований фонтан, що розташований на майдані Незалежності за кінотеатром «Україна».Під звуки музики він переливається різноманітними барвами.

Рівне нські патрульні перевірятимуть перевізників

З 20 квітня поточного року на території України розпочинається проведення комплексної перевірки під умовною назвою "Перевізник". Заходи спрямовані на профілактику та зниження аварійності за участі пасажирського транспорту, дотримання водіями та перевізниками вимог Правил дорожнього руху та Правил перевезення пасажирів.



pic