У дубенській освіті держаудитслужба виявила фінансових порушень на півмільйона гривень

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Спеціалісти Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівне нській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності Управління освіти Дубенської міської ради виявили порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на 558,8 тис. грн. Ревізія охопила діяльність управління за 2015-2017 роки. Під час контрольного заходу виявлено факти порушень в оплаті праці, зокрема у виплаті та нарахуванні надбавок, премій, відпускних, що призвело до незаконного витрачання майже 74 тис. грн.

Також аудитори виявили завищення обсягів ремонтно-будівельних робіт 7 об’єктами: за проведений капітальний ремонт, реконструкцію та будівництво освітяни зайво виплатили підрядникам 147 тис. грн.

Окрім того, порушуючи умови укладених із постачальником договорів, управління переказало 265 тис. грн за фактично не отриманий у грудні товар. Лише під час ревізії комплекти дитячого майданчика та учнівських меблів надійшли до споживачів.

Аудитори виявили також факти зайвої сплати за комунальні послуги, недоотримання доходів міським бюджетом та установою на загальну суму понад 70 тис. грн.

За виявлені порушення 15 посадових осіб управління притягнуто до адміністративної відповідальності. За порушення бюджетного законодавства застосовано 11 заходів впливу (зупинення операцій із бюджетними коштами). Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів. Повідомляє Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби у Рівне нській області.