Кондиціонер за велику кількість часу своєї роботи проганяє через себе пил, пух і шерсть тварин, які у вас живуть, а також різні бактерії і грибки. Щоб кондиціонер продовжував працювати справно, фільтри потрібно періодично чистити або замінювати. І це можна зробити власноруч.

Коли і навіщо слід чистити кондиціонер

Без своєчасної чистки робота вашого кондиціонера погіршиться, зросте ризик поломки електроприладу через велике скупчення пилу, може з'явитися неприємний запах з внутрішнього модуля, який був викликаний цвіллю і грибками, небезпечними для здоров'я людей і викликають алергію, астму та дерматит.

Чи можна самостійно почистити кондиціонер не викликаючи фахівця? Процедура профілактичного чищення кондиціонера надзвичайно проста, так що для цього вам зовсім необов'язково викликати спеціального майстра.

Як часто потрібно чистити кондиціонер в квартирі

Частота чищення кондиціонера залежить від того, в наскільки запиленому приміщенні він встановлений. Найкраще дізнатися це дослідним шляхом: спробуйте чистити кондиціонер, наприклад, раз в 2 місяці. Якщо кожен раз бруду на ньому багато, спробуйте мити фільтри частіше, а якщо не дуже багато - рідше. Так що, як часто потрібно чистити кондиціонер в квартирі, ви зможете визначити дослідним шляхом.

Основні поради про те, як почистити кондиціонер легко і швидко

1. Підніміть кришку вимкненого кондиціонера і дістаньте фільтр.

2. Спочатку зберіть пил з фільтра пилососом, а потім у ванній акуратно промийте фільтр за допомогою струменя води, можна додати крапельку миючого засобу.

3. Просушіть фільтр природнім шляхом.

4. Вставте фільтр назад, закрийте кришку і користуйтеся кондиціонером далі!

Як і чим чистити кондиціонер, якщо з'явився неприємний запах під час його роботи

Якщо кондиціонер під час роботи почав виділяти неприємні запахи, купіть в аптеці антисептик на спиртовій основі або ж спеціальний засіб для дезінфекції кондиціонерів. Щоб позбутися від запаху, включіть кондиціонер на максимальну потужність і розбризкайте засіб поблизу нього так, щоб краплі затягувалися всередину кондиціонера.

Пам'ятайте, що не можна проводити більше 8 очисток фільтра, так як вода може стати причиною порушення його пропускної здатності, яка впливає на ККД всього кондиціонера.

Чистіть кондиціонер регулярно, і нехай у вашому домі завжди буде чисте і прохолодне повітря!

ОБОВ'ЯЗКОВО ПРОЧИТАЙТЕ:

Як часто потрібно чистити побутові предмети?

Як обрати шпалери для фарбування?