Флешмоб - це спланована масова акція, при якій одна людина або група людей з'являються в громадському місці і виконує заздалегідь певні дії. Вам цікава суть цього явища? Хочете зрозуміти, навіщо флешмоби потрібні людям і як вони створюються? Тоді читайте далі.

Види флешмобів:

- Віртуальні (проводяться в основному в соцмережах) і офлайнові.

- Одноразові (проводяться тільки в одному місці і один раз), регулярні (повторюються в певних точках кілька разів, наприклад, раз на місяць) і мережеві (одночасно організовуються в багатьох містах або країнах, можуть бути регулярними або одноразовими).

Найбільш доступний вид такої дії - віртуальний. Давайте з'ясуємо, як проводять флешмоби в соціальних мережах і навіщо їх запускають!

Навіщо потрібен флешмоб?

Часом це просто є безглуздою грою. Наприклад, тисячі користувачів одночасно ставлять на аватарку фото жирафа або котика. Але в більшості мета флешмобу важлива і соціально корисна.

Таким чином зачіпаються соціальні теми, пропагується читання книг, культурний розвиток (пости з картинами відомих художників), здоровий спосіб життя і так далі. Часто флешмоби організовують, щоб звернути увагу користувачів на незахищені категорії населення: літніх людей, дітей-сиріт, інвалідів і так далі. У деяких випадках їх присвячують або приурочують до певної події.

Іноді мета флешмобів - по-доброму висміяти якісь всім відомі політичні або економічні події або ж звернути увагу на проблеми в певній сфері.

Погодьтеся, в соціальних мережах це зробити простіше. Ви можете зробити це за допомогою статусу, репоста або картинки. А з огляду на те, що ми проводимо в інтернеті більшу частину життя, є шанс досягти тисячі відгуків і учасників.

Реальні флешмоби допомагають домогтися більшої уваги при меншій кількості учасників. В основному проводяться вони в торгових центрах, на площах, вокзалах та інших місцях скупчення людей - саме для того, щоб акцію побачили максимально велика кількість людей. В такому випадку основне завдання - донести до аудиторії певний сенс (або просто повеселити) за допомогою однакових дій, рухів, слів або музики.

Наприклад, 14 квітня понад 500 осіб взяли участь в масштабному танцювальному флешмобі в Сіетлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Грошовий гороскоп по знакам Зодіаку: в якому віці ви розбагатієте

Найцікавіші прикмети, що гарантують щасливе сімейне життя