Наші кістки потребують спеціальних поживних речовин та мікроелементів, щоб залишатися міцними. Окрім кальцію і вітаміну D, їм потрібні магній, протеїн, омега-3 жирні кислоти, а також вітаміни А,С і К. Ми пропонуємо вам поглянути на 7 продуктів, які містять багато із перелічених вітамінів та мінералів. Для вашої зручності ми також зробили цей перелік у вигляді інфографіки.

Апельсини та апельсиновий сік

Апельсини багаті на вітамін С, який потрібен для утворення колагену, що відповідає за здоров’я кісток. Крім того, вони є джерелом вітаміну А, який є важливим для нормального формування та розвитку скелету.

Молоко

Молоко дуже багате на кальцій, що допомагає кісткам залишатися міцними і здоровими. Насправді, одна чашка молока дає вам одну третю від денної норми кальцію. Крім того, молоко містить багато вітаміну D, щоб ви були впевнені, що організм засвоює увесь кальцій, який потрапляє в організм.

Шпинат

Цей овоч містить надзвичайно багато корисних для організму речовин, таких як кальцій та вітаміни А, С і К. З нього можна приготувати багато смачних та низькокалорійних страв. Ви можете додавати шпинат до салатів або сендвічів, замість салату айсберг.

Горіхи кеш’ю

Ці смачненькі горішки містять небагато кальцію та вітаміну К, але вони є дуже добрим джерелом магнію, а також містять рослинний протеїн.

Ківі

Ківі також приймає участь у зміцненні кісток, тому що містить вітамін С і магній. Також ви зможете додати до свого денного раціону кальцій та вітаміни А і К. Ці фрукти солодкі і не містять зайвих калорій, тож їх можна смакувати із натуральним йогуртом.

Солодкий перець

Червоний солодкий перець дуже корисний для кісток, тому що містить багато вітамінів А і С. Також у ньому є вітамін К. Цей овоч дуже корисний для будь-якої здорової дієти, тому що в ньому багато вітаміну В і протеїну.

Сир чеддер

Взагалі, сир є джерелом кальцію та протеїну, але містить багато жирів і калорій. Один шматок сиру містить майже 200 мг кальцію, а також трохи вітаміну А і магнію.



pic

Будьте здорові!

ДЖЕРЕЛО


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Все, що ми повинні знати про чорницю: чим корисна і кому протипоказана

Вода з лимоном зранку: користь чи шкода?

Що таке гранола? Користь і шкода популярного сніданку