Ось уже більше десяти років шпалери під фарбування користуються великою популярністю на ринку будівельних матеріалів. Завдяки практичності і функціональності їх можна фарбувати кілька разів, наприклад, зафарбовувати в інший колір або просто оновлювати вже наявні стінові покриття.

Незважаючи на великий вибір найрізноманітніших шпалер такого типу, багато хто все ще задається питанням, які ж все таки шпалери під фарбування обрати.

Вибір шпалер для стін - справа суб'єктивна, але вам доведеться відштовхуватися не тільки від власних уподобань, а й від параметрів кімнати, умов, які для неї характерні, а також інтер'єру. Сьогодні, коли гармонійне оформлення стін доступно кожному, труднощі з дизайном вже не лякають навіть новачків. Всі шпалери під фарбування виглядають стильно і ефектно навіть при наявності гладкої поверхні без візерункових вставок. А ось якість таких матеріалів - питання більш важливе.

Як вибрати шпалери для фарбування?

Далеко не всі шпалери витримують процес фарбування: як результат, страждає їх якість і зовнішній вигляд. Перефарбовувати можна тільки кілька видів шпалер, а якщо ви не хочете виправляти помилки таких експериментів - відразу віддайте перевагу перевіреним шпалерам з відповідними властивостями.

Для того щоб з'ясувати, які шпалери під фарбування краще використовувати, враховуйте наступні чинники:

- розмір кімнати. Далеко не всі шпалери такого типу можуть гармонійно вписатися в тісний інтер'єр. Не забувайте про те, що об'ємна фактура сприяє зменшенню простору, точно так само як і темні фарби, вибрані для оформлення таких покриттів;

- характер освітлення. Враховувати даний фактор вкрай важливо при виборі такого типу шпалер: глянець буде відображатися при прямому контакті з сонячними променями, а такий ефект припустимо не у всіх інтер'єрах;

- призначення кімнати. Різноманітність шпалер дозволяє вибрати максимально зручні покриття з точки зору стійкості до забруднень, екологічної безпеки, міцності та інших властивостей;

- вартість. Якщо ви не впевнені в тому, що вибрані шпалери прослужать вам довгий час, або плануєте через певний час робити черговий ремонт у кімнаті - не віддавайте перевагу дорогим шпалера під фарбування.

Обов'язково враховуйте і декоративний аспект: фактурні малюнки на таких шпалерах обов'язково повинні відповідати загальній стилістиці кімнати. При комбінуванні таких шпалер з простими полотнами звертайте увагу на товщину полотна: істотні відмінності в параметрах будуть причиною створення видимих стиків на їх кордоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як правильно вибрати м’які меблі?

Найпоширеніші помилки при ремонті - як не треба робити?