Для жінки, яка стежить за своєю зовнішністю, хоче бути виглядати доглянутою і привабливою, маски для обличчя є усвідомленою необхідністю. Можна, звичайно, сходити в салон, проте навіть фахівці згодні, що домашні маски для обличчя нічим не гірше, а то і краще. Головне - підібрати маску правильно, для своєї проблеми і свого типу шкіри. Щоб процедури по догляду за шкірою були максимально ефективні, дуже важливо правильно визначити тип вашої шкіри по трьох позиціях - жирність, чутливість, пружність шкіри.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Визначаємо жирність шкіри

Щоб з'ясувати жирність шкіри, проведіть таку процедуру. Вимийте обличчя з милом, через півтори години накладіть на шкіру лист тонкого паперу, гарненько притисніть по всій поверхні лиця, зніміть і подивіться, скільки у вас на папері жирових плям.

 Якщо у вас жирна шкіра обличчя, то на серветці залишиться 5 жирових плям: в області чола, підборіддя, щік і носа.

 Якщо у вас нормальна або комбінована шкіра, ви побачите 3 жирових плями: в центрі серветки в області чола, а також носа і підборіддя.

 Якщо у вас суха шкіра обличчя, то серветка залишиться чистою - жирових плям на ній не буде.

pic

Визначаємо чутливість шкіри

Чутливість шкіри визначається наступним чином. Візьміть гостру дерев'яну паличку, наприклад, зубочистку або наточений олівець, і проведіть ним по шкірі обличчя з невеликим натиском. Чи залишиться червона смужка, яка зникне ...

 менш ніж через 30 секунд - малочутлива шкіра

 від 30 до 90 секунд - середня чутливість

 понад 2 хвилин - дуже чутлива шкіра, вам потрібні м'які процедури і небажано вміст у засобах по догляду хімії та алергенів, рекомендовані домашні процедури.

Визначаємо ступінь пружності шкіри

На жаль, пружність шкіри останнім часом стала мало залежна від віку, тому краще заздалегідь перевірити, наскільки хороший її тонус і чи не потрібно вживати заходів. Для цього виберіть час, коли ви більше двох годин перебуваєте на роботі чи вдома (тобто при стабільній кімнатній температурі), підійдіть до дзеркала, прикладіть до щоки великий палець руки, трохи натисніть і поверніть його.

 Якщо ви відчуваєте опір обертанню пальця, у вас пружна шкіра

 Якщо при обертанні з'являються і відразу ж зникають зморшки, шкіра недостатньо пружна, і потрібно звернути особливу увагу на її харчування.

 Якщо при обертанні пальця на шкірі з'явилася велика кількість зморшок - це означає, що у вас в'яне шкіра, яка вимагає особливого догляду.

pic

Топ найкращих масок для лиця для ризних типів шкіри.

Маска з алоє для сухої шкіри.

Сік алоє сьогодні не проблема, він продається в кожній аптеці. Вам знадобиться одна столова ложка соку, половинка яблука, натертого на дрібну тертку, і один яєчний жовток. Все це ретельно перемішують і наносите на очищену шкіру обличчя на 15-20 хвилин. Цю маску для сухої шкіри роблять 1-2 рази в тиждень загальним курсом 8-10 процедур.

Яєчно-медова маска для жирної шкіри

Ця маска прекрасно справляється зі своїми обов'язками - усуває з лиця надлишки жиру, непотрібний блиск, закриває розширені пори і оновлює шкіру. Її також легко зробити в домашніх умовах - чайну ложку меду розтопіть на водяній бані, з'єднайте з яєчним білком і, постійно помішуючи, додайте до складу борошно, поки не вийде м'яка паста. Маска для жирної шкіри обличчя готова, наносите пасту на обличчя на 10 хвилин, після чого змиваєте теплою водою. Гарантуємо - результат ви побачите відразу!

Желатинова маска для обличчя від зморшок в домашніх умовах.

Желатин містить в своєму складі активний колаген, що за результативністю ставить домашні желатинові маски в один ряд з дорогими косметичними засобами. Саме желатин варто назвати компонентом номер 1 в масках від глибоких помітних зморшок. Для приготування желатинової маски для обличчя залийте 1 ст. л. желатину 2 ст. л. молока, поставити на вогонь і домогтися повного розчинення желатину. Окремо збийте яйце до утворення піни і додайте до розчиненого желатину, перемішайте і нанесіть на обличчя і шию. Дочекайтеся, коли маска підсохне, а потім змийте теплою водою.

Маска від прищів з харчової соди

Для домашніх умов сода - чи не найпростіший спосіб зробити хорошу маску від прищів. Сода володіє очищує властивістю, пом'якшує шкіру обличчя, знімає запалення, загоює ранки і позбавляє від чорних крапок. Для приготування маски візьміть шматочок марлі, складіть її в 2-3 шари, намочіть, щоб вона була ледь вологою. Далі, на марлю викладіть соду, розподіліть її по всій поверхні марлі, дочекайтеся поки сода також стане вологою, при необхідності додатково змочіть. Нанесіть маску на обличчя, через 20 хвилин змийте теплою водою.

pic