Дослідження дієтологів підтверджують, що плоский живіт - результат не тільки регулярних фізичних вправ, але і правильної дієти.

Ні для кого не секрет, що позбутися від зайвої ваги допоможе збалансований раціон, в якому переважає білок, клітковина і здорові жири. Однак навіть дотримуючись здорової дієти, позбутися від зайвих кілограмів в області живота буває вкрай складно.

На думку фахівців, це пов'язано з помилками, що допускаються в дієті, які гальмують схуднення в проблемних зонах - таких, як талія.

В очікуванні літа і старту пляжного сезону проаналізували дослідження вчених, щоб з'ясувати, яких продуктів слід строго уникати в боротьбі за плоский живіт.

Сир

Результати дослідження, опубліковані в науковому журналі American Journal of Clinical Nutrition, показали, що дієта, багата трігліцерідамі із середньою довжиною ланцюга, на відміну від довголанцюжкових тригліцеридів, які присутні в молочних продуктах, зменшує загальний черевний жир.

Однак, за словами вчених, це зовсім не означає, що молочні продукти потрібно повністю виключити з раціону, адже вони забезпечують організм білком і кальцієм. Головне - уникати оброблених плавлених сирів і сирів з добавками, і замінити їх невеликими порціями натурального сиру.

Солодкі газовані напої

Газовані напої містять велику кількість штучних цукрів і кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози. Згідно з дослідженням, результати якого були опубліковані в журналі Journal of Nutrition, велика кількість фруктози в раціоні призводить до набору ваги в області талії і живота. Дієтологи наголошують на тому, що вживання газованих напоїв в рази знижує ефективність навіть самої суворої дієти і регулярних фізичних вправ.

Оброблене м'ясо

М'ясо, безумовно, є частиною здорового раціону і забезпечує організм великою кількістю білка для підтримки рівнів енергії. Однак оброблені м'ясні продукти, такі як бекон і сосиски, містять насичені жири, які не тільки заважають схуднути, але і провокують набір ваги - особливо в проблемних зонах. Про це повідомляють провідні дієтологи і медики, рекомендуючи замінити оброблені м'ясні продукти відвареним м'ясом.

Хліб, навіть в невеликих кількостях

Хлібобулочні вироби абсолютно несумісні зі стрункою фігурою і цей факт підтверджують дослідження вчених. Хліб з м'яких сортів пшениці містить найшкідливіші для нашої талії вуглеводи, тому слід замінити ваш улюблений ранковий тост на щось більш корисне - наприклад, невеликий шматочок хліба з борошна грубого помелу і житнього борошна, який не тільки допомагає в перетравленні їжі, але і перешкоджає появі жирових відкладень в області стегон і живота. Однак пам'ятайте, що сучасні виробники хліба додають у свою продукцію різні консерванти, щоб випічка довше залишалася м'якою, і вони згодом також негативно впливають на фігуру і знижують ефективність здорової дієти.

ДЖЕРЕЛО


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

На стилі: 8 способів одягнутися зручно і красиво в новому сезоні

ТОП-8 кращих продуктів для краси

5 медових масок для обличчя