Голова Рівненської ОДА підписав меморандуми із головами райдержадміністрацій, міст та ОТГ про розвиток інклюзивної освіти та створення мережі інклюзивно-ресурсних центрів в області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Такі центри створюються по всій Україні з метою забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років для здобуття освіти. Там передбачені кімнати для індивідуальної роботи логопедів, практичного психолога, ресурсна кімната тощо.

Нагадуємо, що 9 листопада минулого року, під час візиту на Рівне нщину, Марина Порошенко підписала меморандум про співпрацю з головою Рівне нської ОДА, в якому йдеться, що область долучиться до проекту Благодійного фонду Порошенка «Інклюзивна освіта — рівень свідомості нації».

Основні завдання інклюзивно-ресурсних центрів − проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання системного кваліфікованого супроводження, консультаційна робота з батьками, методична допомога педагогічним працівникам дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів з питань організації інклюзивного навчання.

На сьогодні рішення про створення інклюзивно-ресурсних центрів прийняли вже Березнівська та Сарненська районні ради.

З 2017 року передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних та спеціальних класах.

Так, у минулому році в Рівне нській області виділено суму майже 6 мільйонів гривень, а у 2018 році вдвічі більше – близько 11 мільйонів.

За матеріалами Рівне нської ОДА.