Чорний колір в інтер’єрі – один з найбільш неоднозначних, тому багато хто не ризикує використовувати його для оформлення житлового приміщення. Але це зовсім не означає, що чорний необхідно викреслити з інтер’єрної палітри. Головне – його грамотне застосування. Ділимося чудовими чорними інтер’єрами, які переконливо доводять, що чорний колір – відмінне рішення для дому.

Не рекомендується використовувати багато чорного в маленькому приміщенні, оскільки такий інтер’єр ще більше звузить простір. Якщо неможливо відмовитись від цього кольору зовсім, його варто використовувати в малій кількості або ж розбавити іншими відтінками.



pic



pic

Приміщення, де є інтер’єр, виконаний з використанням чорного кольору, завжди повинно бути добре освітлено. Не допускається тьмяність, оскільки вона може призвести до погіршення настрою. А при довгому знаходженні в такому приміщенні навіть до депресії.



pic



pic Темний інтер’єр не обов’язково повинен бути драматичним і розкішним. Простіші варіанти оформлення простору з переважаючим чорним також виглядають гармонійно. А велика кількість природного світла, вільно проникаючого через напівпрозорі фіранки, робить інтер’єр затишним і оптимістичним.



pic



pic

У плані широкого діапазону відтінків чорний зовсім не поступається іншим кольорам. Щоб зробити темний інтер’єр глибоким, використовуйте в ньому кілька відтінків чорного кольору і з відмінним підтоном – наприклад, сірим, коричневим, синім. Півтони роблять монохромний інтер’єр більш виразним.



pic



pic Проста геометрія, в якій переважають сірий, чорний і білий кольори – здається, що може бути нуднішим? Але тільки не в цьому інтер’єрі, монотонність якого вдало розбавлена ​​яскравими колірними акцентами.

pic



pic

Чорний колір підійде як для інтер’єру в сучасному стилі, так і для інших стилів.

Є кілька видів різних матеріалів чорного кольору, які можна використовувати при створенні інтер’єру. Зокрема, є мармур, дерево, граніт і т. д.



pic Для того, щоб не перетворити кімнати в похмурі, темні приміщення, дизайнери рекомендують, з особливою уважністю поставитися до вибору світла. Вдалим варіантом для освітлення будуть точкові лампи. Такими лампами, наприклад, можна створити ефект зоряного неба. Найчастіше чорний колір використовують при оформленні інтер'єру у великих приміщеннях, а також при створенні інтер'єру в сучасному стилі. Тому, створюючи унікальний дизайн кімнат, не варто боятися експериментувати з чорним кольором. Такий вибір лише підкреслить індивідуальність і впевненість господаря будинку.

ОБОВ'ЯЗКОВО ПРОЧИТАЙТЕ:

Як ефективно використати підвіконня на кухні [ФОТО]

Дитяча кімната: що має значення в оформленні?