Чергові реформи в медицині, атестація депутатів, додатковий потяг до Польщі, збільшення вартості проїзду у громадському транспорті та багато іншого... Якими подіями був насичений тиждень, що минув, читайте далі:

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун хоче відмінити флюорографію. Про це головний медик України зазначила у себе на сторінці в соціальній мережі Facebook. Щороку таке обстеження для профілактичного огляду проходять тисячі українців. Що думають з приводу можливого нововведення рівненські лікарі дізнавалися наші журналісти.

***

В травні 2018 року Рівне нщина радо зустрічатиме туристів з усіх куточків нашої країни на веломарафон "Поліська Січ."

***

Нещодавно Світовий Банк спільно з Київської Школою Економіки та Міністерством охорони здоров’я України оприлюднили проміжні результати незалежного моніторингу проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі людей», який здійснювався за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва в Україні.

pic

***

Рівне нська обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА» в ході круглого столу презентувала результати оцінки діяльності депутатів Рівне нської міської ради протягом другого року повноважень.

pic

***

Не першоквітневий жарт, а реальність. Вже у неділю рівняни віддаватимуть не чотири, а п'ять гривень за проїзд у міських маршрутках. У тролейбусах теж зросте вартість квитка - вона становитиме три гривні, а для пільговиків - одну гривню 50 копійок. Таке рішення ні оскарженню, ні обговоренню не підлягає, кажуть чиновники. Бо нові ціни вже затвердили на міськвиконкомі. Що думають про це рівненські пасажири та чи їздитимуть вони міським транспортом після подорожчання - дізнавалися наші журналісти.

***

Повну чи пільгову вартість проїзду платитимуть школярі? У Рівному батьки просять аби їхні діти цілий рік їздили за пільговим тарифом. Відповідна петиція з'явилася на сайті Рівне нської міської ради. Чи реально втілити цю ідею в життя, дізнавалися наші журналісти.

***

Безпека, понад усе. У Рівному розпочнуться маштабні перевірки торгових, розважальних центрів, кінотеатрів, шкіл та дитсадків. Провести рейд по всій Україні працівникам ДСНС доручив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Рівне нські ж рятувальники перед перевіркою провели методично-профілактичні заходи. Як це відбувалося дивіться далі.

***

Місто, переповнене автомобілями. У Рівному катастрофічно не вистачає паркувальних місць. І така ситуація майже по всьому місту. Адже спеціальні парковки можна перерахувати на пальцях. Зазвичай, аби довго не фантазувати, де припаркувати свою машину, водії, традиційно "лізуть" на тротуар. І тоді вже страждають пішоходи. З чим повязана "рокова" проблема у нашому місці - далі.

***

4 пожежних автоцистерни та два оперативно-рятувальні автомобілі. Рівне нські надзвичайники отримали нову техніку. Передати сучасні автомобілі до Рівного приїхав Президент України Петро Порошенко. Також в урочистостях взяли участь Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій та перші особи області. Який вигляд має оновлений автопарк рівненських рятувальників - бачили наші журналісти.

***

Український смаколик чи делікатесна страва. В порівнянні з минулим роком всі продукти з борщового набору подорожчали майже вдвічі. Зросли ціни здебільшого на овочі. Основна причина - скорочення запасів в сховищах. Відтак наша Анастасія Кучеренко вирішила дізнатися скільки коштує борщовий набір на ринках Рівного та як готують традиційну першу страву рівняни.

***

У НК "Верес" кадрові зміни. У структурі Футбольного клубу «Верес» відбулись кадрові зміни. Замість Олексія Хахльова посаду президента клубу обійматиме Богдан Йосипович Копитко.

pic

***

"Наша служба небезпечна і складна", - і мова тут не про правоохоронні органи. Хоча і вони в цій історії фігурують. Герой нашого сюжету доглядав за собаками. Скажете - не робота, а відпочинок? Та у який жах усе це перетворилося. Чоловіка покусали собаки. Чи зійде власнику собак це з рук?

***

Бурштинова кімната, скарби німецьких окупантів та бомбосховище рейхскомісаріату. Що тільки не говорять про споруду поблизу парку на Лебединці. Історія його походження оповита історичними легендами. Впродовж багатьох десятиліть будівля перетворилася на смітник. Привести його до ладу та облаштувати там музей, взявся один з місцевих колекціонерів. Минув рік, а жодних ремонтних робіт не розпочато. В чому справа, дізнавалася Інеса Пославська.

***

Зазвичай ми бачимо тільки результат їхньої роботи за яким залюбки спостерігаємо та підігріваємо бурхливими оплесками. Вони нас вчать, виховують та дарують хороший настрій. Сьогодні своє професійне свято відзначають театрали. Наша Любов Данча вирішила зазирнути в закулісне життя однієї з корифеїв Рівне нського драмтеатру.

***

Шляхетний вчинок. У Рівному солдат Нацгвардії, ризикуючи власним життям, витягнув з-під криги школяра, який опинився там зі своєї необачності. Солдат із друзями відпочивав поблизу озера "Лебединка", коли почув крики про допомогу і без вагань рушив туди. З новоспеченим героєм пощастило поспілкуватися нашим журналістам.

***

До Польщі рукою подати? З прийняттям безвізового режиму, рівняни все частіше почали виїжджати за кордон. Хтось назавжди, а хтось тимчасово. Одною з найпопулярніших країн, куди прямують люди за естетичною архітектурною насолодою, та європейською освітою - це Польща. Добираються хто як може, автостопом, на власному транспорті, або ж на автобусі. Однак, на кордоні доводиться стояти декілька годин, а то й цілий день. Значно швидше дістатися до сусідньої країни на потязі. Курсує він щодня зі Здолбунова до Хелма. Чи пустять ще один потяг до Польщі, який зупинятиметься в Дубно, дізнавалася Інеса Пославська.