Якщо ви втомилися від шаленого ритму та шуму багатолюдних проспектів, вирушайте в подорож в бурштинову «столицю»

України — Рівне . У місті з понад 700-річною історією життя тече розмірено і неметушливо. Про головні визначні пам'ятки міста і про те, де оренда квартир на добу в Рівному буде зручною для туристів, розповідають експерти «Добово». Щоб подорож надовго залишилася в пам'яті, експерти рекомендують познайомитися з головними міськими пам'ятками, сходити на екскурсію в Музей бурштину і зробити пам'ятні фотознімки в «Тунелі кохання». Апартаменти краще бронювати перед поїздкою на сайті https://www.dobovo.com/ua/рівне-квартири-подобово.html, щоб не витрачати час на пошуки житла після прибуття.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Легенди давнього міста

Перші згадки про Рівне зустрічаються в документах польської хроніки, датованих 1283 роком. У середні століття власниками городища були знатні князі. У 1479 році землі відійшли княгині Марії Несвицькій (Рівне нській), за наказом якої навколо побудували оборонний замок. Мудра правителька домоглася Магдебурзького права та права довічного володіння фортецею й перетворила невеличке поселення в квітуче місто. Пам'ятник княгині встановлений в центрі міста на Соборній вулиці.

На цій же вулиці розташований найяскравіша архітектурна пам'ятка міста — Свято-Воскресенський собор. Православний храм звели в ХIХ столітті на місці зруйнованої за часів татаро-монгольського ярма Воскресенської церкви, побудованої при Марії Рівне нській.



pic

Найстаріший церковний заклад в місті — Свято-Успенська церква — пам'ятка архітектури національного значення. Церква була побудована в середині ХVIII століття на кошти парафіян. За легендою, лідер повстання гайдамаків Іван Гонта молився тут перед битвою з польськими військами.

Щоб головні визначні пам'ятки були в кроковій доступності, експерти радять бронювати квартири подобово в Рівному в центральній частині міста. Звідси зручно будувати екскурсійні маршрути, а милуватися пам'ятками архітектури можна з вікна апартаментів.

Бурштинове «царство» У 2010 році на території Рівне нського бурштинового заводу був відкритий Музей бурштину, який з моменту заснування користується великою популярністю у туристів. Деяким експонатам, виявленим під час розкопок в Рівне нській області, кілька мільйонів років. В єдиному такого роду музеї в Україні можна дізнатися про видобування і перероблювання бурштину, побачити унікальні ювелірні вироби, фігурки ангелів і картини, доісторичних комах, застиглих в «сонячній» смолі понад 10 млн років тому.

pic

«Тунель закоханих»

У 30 хвилинах подорожі від Рівного, біля селища Клевань, розташоване найромантичніше і найчарівніше місце України — «Тунель кохання». Утворилося таке «чудо» природи в результаті сплетіння крон дерев над полотном залізниці. Тунель прекрасний у будь-яку пору року. Влітку «стіни» і «стелю» вистилає смарагдова зелень, яка з приходом осені змінюється листям від світло-жовтого до багряного відтінку. Кращого місця для пам'ятної фотографії про подорож просто не знайти! Відправляйтеся в Рівне за незабутніми враженнями! Бажаємо вдалої поїздки!



pic