Вперше в Рівненській обласній бібліотеці для дітей відбувся показ моди на книги та читання.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Протягом восьми березневих днів Рівне нська обласна бібліотека для дітей відзначала одне з найулюбленіших свят - Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

З 19 по 26 березня на маленьких відвідувачів чекали конкурсно-ігрові програми, зустрічі та знайомства з рівненськими письменниками, презентації книжково-ілюстративних виставок кращих сучасних видань, сміхопанорами, літературні чаювання, віртуальні подорожі, години дозвілля та багато інших цікавих заходів.

Завершився Всеукраїнський тиждень дитячого читання в Обласному театрі ляльок урочистим святом «Book fashion veek», що пройшло у новому форматі - показ книжкових новинок від рівненських літераторів.

З вітальним словом до юних читачів завітали рівненські письменники: Віра Правоторова, Михайло Степанюк, Євген Шморгун, Василь Тибель та заступник начальника управління культури і туризму ОДА – Світлана Хомяк.

В рамках свята були відзначенні лауреати премії «Кобзарик» у номінаціях «Кращий читач» та «Друг бібліотеки». Ця премія встановлена Рівне нською обласною бібліотекою для дітей у 1998 році, а в цьому році їй виповнилося 20 років.

Цьогорічними номінантами стали :

в номінації «Кращий читач»:

- Вікторія Рудь, уч. 6-В класу, ЗОШ № 1;

- Аніта Грема, уч. 4-А класу, НВК «Колегіум»;

- Наталія Павелко, уч 6-Б класу, ЗОШ № 18.

в номінації «Друг бібліотеки»:

- Олександр Васильович Коташевський – старший радник юстиції, почесний працівник прокуратури України;

- Світлана Миколаївна Кіндрат – вчитель початкових класів ЗОШ № 9. Свято супроводжували:

- показ новинок книжкової колекції весна-літо 2018;

- сучасний диско-танець “Тока-тока» від вихованців Рівне нського спеціалізованого навчально-реабілітаційного центру – колективу «Сонечко» під керівництвом Людмили Трохимчук;

- лемківська народна пісня «Под облачком» у виконанні Ренати Зіневич, учениці 8-А класу, ЗОШ №18;

- вірші Віри Правоторової у виконанні наймолодшої артистки свята - Анелі Карасюк;

- пісня «Я живу в Україні» у виконанні Максима Давидюка, учня 4-го класу, ЗОШ №»20;

- театральна мініатюра «Біда навчить» за казкою Лесі Українки від учасників літературно-драматичного гуртка підліткового клубу «Самоцвіт». Керівник – Ірина Свиридюк.

pic



pic



pic



pic



pic