Великдень... Для одних це родинне свято, а для інших - вихідні дні для відкриття чогось нового на просторах України. Пропонуємо добірку цікавих місць, де ви зможете провести гарно та цікаво Великодні свята.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Якщо вирішили провести Великдень в Києві, Вам варто заглянути до Києво-Печерської Лаври. Вона є одним із 6 об’єктів України, включених до списку пам’яток всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Архітектурний комплекс Лаври формувався протягом 9 століть. Тож зараз тут є на що глянути. До Вашої уваги понад 200 пам’яток археології, архітектури, історії та монументального мистецтва. Ще тут Ви знайдете одразу кілька музеїв.

А ще у Києві варто відвідати Патріарший собор Воскресіння Христового. Це головний собор Української греко-католицької церкви. Сучасний храм, відкритий у 2011 році, розміром майже 2 гектари вражає своєю архітектурою. Одночасно тут може поміститися 1500 людей! Храм стоїть на березі Дніпра. Всередині він виконаний у білому кольорі, що символізує найсвітлішу подію для християн – Воскресіння Христа. Де ж ще краще бути на Великдень?

У столиці України Ви знайдете безліч місць, де зможете зустріти свято, помолитися і прогулятися в новому, піднесеному настрої. Завітайте у Михайлівський собор, Володимирський собор та інші найвідоміші храми, які торкаються неба своїми золотими куполами.

pic

На просторах західної України що не місто, то ідеальне місце для святкування Великодня. Одним із найцікавіших напрямків є Коломия. Саме тут є Музей писанки, де можна насолодитися народною творчістю розписування великодніх яєць.

pic

Покровська церква – перлина Луцька. Відвідавши це місце, Ви не забудете його ніколи, тим більше якщо трапиться це на Великдень.

pic

У Львові радимо зустріти Великдень в Кафедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці, Храмі Вознесіння Господнього.

Діюча церква просто у музеї? Це реальність! У Львівському музеї архітектури і побуту є діюча церква Святого Миколая. Дерев’яний храм є пам’яткою народної бойківської архітектури та пам’яткою національного значення. Крім того у Музеї в час Великодня відбуваються народні гуляння. Тож тут буде чим зайнятися!

Не забудь і про Львів туристичний. У цьому місті час біжить дуже швидко, тому сплануйте подорож заздалегідь.

pic

Миколаїв - центр кораблебудування, досить суворе і вітряне місце, але розквітаюче в квітні і особливо прикрашене до святкування Великодня. Проведіть довгі вихідні в прогулянках по місцевих визначних пам’ятках, відвідайте один із кращих зоопарків, флотський бульвар, загляньте в собор Касперівської ікони Божої матері. Треба сказати, що в некурортних приморських містах особлива атмосфера в церквах – намолена сподіваннями тих, хто проводжав своїх моряків у далекі плавання.

pic

Багато з тих, хто бував в Одесі в розпал сезону, в один голос скажуть: «Краще не треба!». А ось другий весняний місяць – ідеальний час краще пізнати запальну Одесу. На Великдень місто оживає і до самих травневих свят радує своїми затишними, але не переповненими кафе, камерними концертами. Цей час відмінно підійде для довгих неспішних прогулянок і пікніків у Міському саду всією сім’єю. А відомі на всю країну кондитерські та ресторани абсолютно точно не залишать без уваги пасхальну тему. Як і в багатьох містах, тут пройде фестиваль писанок.

pic

Полтава, серце центральної України, де донині дотримуються більшості народних і християнських традицій, не розчарує Вас і в світле свято. В місті знайдуться місця, в яких можна буде освятити паску та інші смаколики. Радимо зробити це в Свято-Успенському соборі, Свято-Покровській церкві або Сампсоніївській церкві. А коли настане ранок після свята, досліджуйте Полтаву туристичну.

pic

У всьому світі знаменита Почаївська Лавра, тому це, ймовірно, найідеальніший напрямок на Великдень. Паломники з багатьох країн на Великдень відправляються в Почаїв, щоб відвідати знамениту Лавру і вклонитися слідам Божої матері і її чудотворній іконі.

Тут Ви зможете відчути святий дух, знайти рівновагу, відпочити від стресу, подумати і помолитися.

pic

Неймовірної краси місто, в якому можна спостерігати цвітіння сакури, гуляти старовинними алеями, дегустувати вино і, звичайно ж, зустрічати Великдень. Саме в Ужгороді є трьохсотлітня церква! Святковий кошик радимо святити в Храмі Христа Спасителя.

pic

Харків – ще один цікавий напрям для святкування Великодня. Відвідате неймовірний Собор Благовіщення Пресвятої Богородиці, Собор Успіння Пресвятої Богородиці і Покровський собор. Тут же – десятки найкрасивіших церков з величезною історією. Скористайся гідом, щоб на повну насолодитися містом.

pic

Чернігів здавна славився безліччю церков і неймовірно затишною атмосферою. Саме тому це місто є чудовим напрямком, куди можна поїхати на Великдень. Завітайте в Успенський собор Єлецького монастиря, Іллінську церкву, Борисоглібський собор, Свято-Троїцький собор і прогуляйся по місту. Ідеальним місцем на Великдень стануть також Антонієві печери у Болдиних горах. Тут монастир в печерах з’явився на місці язичницьких капищ. Тож енергетика місця просто вражає!

На Чернігівщині Вас чекає ще одна перлина! Одна з найстаріших збережених монументальних кам’яних будов України — Спасо-Преображенський собор. Він закладений у районі 1030-х років сином Володимира Великого Мстиславом.

pic

Кам’янець-Подільський – один із виграшних напрямків на Великдень. Тут Ви зможете не тільки зустріти християнське свято за всіма канонами, а й добре відпочити в околицях фортеці, а заодно і заїхати в Хотин.

pic

Якщо Ви знаєте про цікаві місця і хочете з нами про них поділитися, пишіть в коментарях.

Джерело: Коліжанка