Президент Петро Порошенко повідомив про переговори та досягнуті домовленості з французькою стороною щодо передачі рятувальних гелікоптерів для потреб українських рятувальників.

Про це він сказав під час робочої поїздки до Рівне нської області, де передав нову техніку підрозділу ГУ ДСНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петро Порошенко пообіцяв європейське майбутнє для дошкільнят [ФОТО]

Президент приїхав у Рівне вручати сучасну техніку для рятувальників [ФОТО]

«Буде підписано Меморандум про наміри щодо закупівлі гелікоптерів. Це ще один важливий крок щодо забезпечення рятувальників, коли вони швидко зможуть дістатися до поранених та зможуть надавати допомогу», - зазначив Петро Порошенко.

За словами Президента, вже цього року перші чотири гелікоптери, зокрема медичний для евакуації поранених та рятувальний, надійдуть на озброєння до Служби з надзвичайних ситуацій.

pic Президент Петро Порошенко у Рівному також сьогодні передав нову техніку підрозділу Головному управлінню Державної служби із надзвичайних ситуацій у Рівне нській області

Серед вручених одиниць техніки пожежні автоцистерни, призначені для доставки на місце пожежі особового складу та засобів гасіння вогню, спеціального обладнання тощо, а також оперативно-рятувальні автомобілі.

Звертаючись до представників рівненського аварійно-рятувального загону, Глава держави відзначив професійні успіхи рятувальників Державної служби України з надзвичайних ситуацій. «Часом порятунок тільки одного людського життя обертається багатьма труднощами. Іноді - потребує великої жертовності з боку рятувальників. Від вас завжди вимагаються – і ви їх неодмінно демонструєте - цілковита організованість, неабияке вміння і мужність», - сказав Петро Порошенко.

«Сьогодні реорганізована аварійно-рятувальна служба здатна комплексно вирішувати питання профілактики техногенних аварій. Вона запобігає катастрофам, пожежам і надає першу допомогу кожному, хто потрапив у біду. Коли важко – люди завжди звертаються до рятувальників», - також додав він.

pic Президент подякував підрозділам ДСНС за постійну готовність та оперативні дії під час реагування на надзвичайні ситуації, за мужність, патріотизм та професіоналізм. Він запевнив, що держава й надалі підтримуватиме рятувальників. «Працюємо і будемо працювати для позитивних та результативних змін і втілювати у життя основні напрямки реформування системи», - зауважив Президент.

Глава держави оглянув оснащення, яке використовують рятувальники, в тому числі одну із машин, що сьогодні були передані.

За матеріалами Рівне нської ОДА.