Квіти прекрасно прикрашають інтер'єр, але є кілька видів, які не варто ставити в приміщенні для сну.

Причина криється в ефірних маслах. Навіть дуже приємні запахи букета можуть бути небезпечними в закритому непровітрюваному приміщенні.

1. Конвалії: ця квітка має дуже приємний аромат, джерело якого - конваллятоксИн, рослинна отрута. Саме через цю отруту ніякі квіти не витримують сусідства конвалії в букеті, а також кішки дуже чутливі до запаху цієї квітки, для них він дуже небезпечний. Варто відзначити, що вся рослина містить отруту, тому краще не дозволяти маленькій дитині контактувати з нею.

2. Жасмин: приємний аромат цієї квітки містить бензілацетат, при тривалому контакті в закритому приміщенні він утруднює дихання, провокує головний біль. Особливо остерігатися запаху жасмину потрібно вагітним жінкам (до 4 місяців).

3. Черемуха: має бактерицидні властивості завдяки своєму аромату вона відмінно відлякує комах. Але в той же час запах цих квітів містить синильну кислоту, тому краще не ризикувати, тому що це речовина, що має високу летючість, може спровокувати нудоту, запаморочення і навіть судоми та спазм дихальних шляхів.

4. Лілія: дуже розкішна квітка, має приємний аромат, особливо біла лілія, хоча селекціонери вже вивели її сорт без запаху. Ця квітка смертельно небезпечна для кішок, звичайно, і для людей сусідство з таким сильним ароматом небезпечно, можна серйозно отруїтися, якщо поставити букет у спальні.

5. Півонія: сильний аромат півонії вбиває деяких комах, у людей здатний спровокувати головний біль, блювоту, запаморочення, може навіть призвести до втрати свідомості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як створити приємний запах в будинку: прості поради і секрети

Як обрати колір для стін: 10 порад