У Рівному неплатник аліментів сплатив 100 тисяч гривень боргу.

100 744 гривні боргу по аліментах сплатив мешканець Рівного після набрання чинності Закону № 7277 #ЧужихДітейНеБуває. Чоловік не платив аліменти на утримання свого малолітнього сина з 2014 року.

Відповідно до нового закону щодо боржника винесли постанови про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві полювання та користування зброєю. Після цього чоловік з’явився на виклик до державного виконавця і повідомив, що сплатить заборгованість по аліментах. Згідно розрахунку на кінець лютого вона вже складала 100 744 гривень. На початку березня чоловік повністю сплатив борг.

За словами державного виконавця Рівне нського міського відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Рівне нській області Олени Анненкової, виконавче провадження про стягнення аліментів на дитину надійшло до відділу у грудні 2017 року:

– Ще до набрання чинності нового закону щодо боржника були винесені постанови про звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи, а також про арешт коштів. Та, мабуть, найбільше вплинула на нього саме постанова про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України, адже робота неплатника аліментів пов’язана із поїздками за кордон.

Повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Рівне нській області.