Заступник голови Рівненської міської ради Галина Кульчинська заявила, що через резервний фонд привертають корупційні схеми. Про це вона наголосила під час засідання бюджетної комісії Рівненської міської ради.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

“Є програма та положення затверджене сесією міської ради, де рівняни мають право отримати матеріальну допомогу на лікування. У положенні чітко вказано — які це хвороби, які документи потрібно підготувати та якої суми не потрібно перевищувати. А з резервного фонду не потрібно підтвердження, чеки на лікування, соціальний статус засвідчити. В резервному фонді немає обмежень, останні пів року з цього фонду виділяють захмарні суми”, - повідомила заступник голови Рівне нської міської ради Галина Кульчинська.

За її словами, це держава має робити підтримку хворих. Оскільки такого немає, то кошти з міського бюджету мають виділяти через програму, а не через резервний фонд.

Додамо, що з цього фонду виділяють близько 5 тисяч гривень на лікування, в окремих випадках і більше, але людина може звертатися за допомогою не частіше, аніж раз в рік.