У Рівному вперше презентують переклади поезії Зузанни Ґінчанки.

20 березня о 19.00 в Open Office Платформа взаємодій «Простір» відбудеться перша в Рівному презентація збірки перекладів поезій польської поетеси Зузанни Ґінчанки, яку називають однією з найцікавіших літературних постатей міжвоєнного Рівного. Публікація здійснена з нагоди 100-ліття поетеси.

Поліна Ґінзбург (1917–1944), більш відомої під літературним псевдонімом Зузанна Ґінчанка – легенда варшавської богеми 1930-х років, яку гітлерівці замордували у Кракові, оскільки вона була єврейкою за походженням. Народжена в Києві, усе своє дитинство та юність вона провела в Рівному, а під час війни переховувалась у Львові.

Майже забута після трагічної смерті, історія життя поетеси через сто років після народження активно повертається в культурний обіг двох країн – Польщі та України.

«Поетка запам’яталася сучасникам веселою, неповторною вдачею, вражаючою східною красою та яскравим молодим талантом. І стала легендою, адже трагічно загинула у віці, в якому справжнє життя лише починається і в якому її поетична муза тільки обіцяла великі здобутки в майбутньому», – так описав Зузанну Ґінчанку Ярослав Поліщук у своїй статті «Сара, Сана, Гіна».

Аби якнайглибше розкрити талант і долю авторки в презентації візьмуть участь читці-декламатори. Також до заходу долучиться літературознавець та перекладач Ярослав Поліщук.

Відвідувачі презентації отримають у подарунок збірку поезій Зузанни Ґінчанки від Генерального консульства Республіки Польща у місті Луцьк. Можливість унікальна, оскільки тираж обмежений і в книгарнях видання навряд вдасться знайти.

Вхід вільний, реєстрація за посиланням - https://goo.gl/rqh5Fo.

Презентоване в Рівному видання – перша добірка перекладів українською віршів авторки. Захід організовують ГО «Платформа взаємодій Простір», Джазовий клуб «ДжЕм», ГО «Мистецьке об’єднання «Стендаль», ВОГО «Фонд місцевого розвитку» за сприяння Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку.

Повідомляє Платформа взаємодій «Простір».