Українські паралімпійці продовжують виборювати високі медалі:сьогодні, 12 березня, у нашому доробку - комплект нагород, а в цілому - 3 золоті, 2 срібні та 4 бронзові медалі та третє місце на Паралімпіаді за золотими нагородами і четверте - за загальною кількістю медалей (перше місце - команда США, друге місце - команда Франції).

Першими змаганнями цього дня стали перегони у довгій дистанції 20 км стоячи вільним стилем, в них стартували 2 українських спортсмени Рептюх Ігор (Чернігівська обл.) та Романюк Сергій (Закарпатська обл.). Рептюх Ігор посів 1 місце з результатом 44:52.4 с. На минулій Паралімпіаді 2014 року у третій змагальний день він змагався у довгій дистанції 20 км, але класичним стилем і посів 6 місце, будучи дебютантом цих змагань у віці 20 років. Ігор із самого початку дистанції утримував лідерську позицію на всіх відрізках і складалося враження, що він взагалі не втомився - настільки впевнено долав всю дистанцю. А після того, як він виявив бажання замінити лижі на іншу пару (складалося враження, що він просто "літає" над снігом). Взагалі слід зазначити дуже приємну несподіванку, а саме: ніхто із українських спортсменів на довгій дистанції 20 км у класі чоловіки стоячи за всі роки, у яких брали участь наші спортсмени, не виборювали золотої нагороди. Ігор це зробив вперше в історії українського паралімпійського руху.



pic

Романюк Сергій, дебютант ХІІ зимових Паралімпійських ігор, посів 7 місце на цій дистанції з результатом 50:44.8. Романюку Сергію зараз 23 роки, що дає сподівання на кращі результати під час участі у наступній Паралімпіаді.

Потім, на цій же дистанції наш тотально незрячий спортсмен дебютант ігор- Олександр Казік, приклавши максимум зусиль, фінішував сьомим результатом 51:23.0. Шишкова Оксана виборола срібну медаль в індивідуальних перегонах на довгій дистанції 15 км вільним стилем з результатом 49:19.5. Це друга її срібна медаль на цій Паралімпіаді та у її житті. Оксані не вистачило лише 7,9 с до переможного золота, хоча з кожним відрізком на якому було відрив у 33,6 с вона намагалась наздогнати білоруську спортсменку Світлану Саханенко.



pic

Наступні перегони - жінки у класі стоячі 15 км де брали участь три наші дівчинки. Нашим дівчатам було дуже непросто змагатися на цій дистанції, бо у їхньому класі було багато титулованих спортсменів. Бронзова призерка першого дня змагань з біатлону Ляшенко Людмила з самого початку намагалась утриматися на другій позиції. але на жаль, їй трошки не вистачило утриматись на другому місці. Людмила фінішувала третьою. Першої перетинула фінішну стрічку Румянцева Катерина, другою була Міленіна Анна - обидві спортсменки із команди "нейтралів". Шкода, але наша Юля Батенкова-Бауман не змогла потрапити до трійки лідерів і фінішувала четвертою. До речі, під час участі національної збірної команди України у ХІ зимових Паралімпійських іграх 2014 року у м. Сочі у третій змагальний день (10.03.2018) спортсмени нашої команди вибороли 1 срібну нагороду в перегонах класичним стилем 15 км, завдяки Батенковій-Бауман Юлії.



pic

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України