Харчуватися правильно це добре та корисно. Проте, дієтологи зауважують, що інує чимало підводних каменей, про які потрібно знати.

Міф № 1. Овочі та фрукти втрачають всі свої корисні властивості при заморожуванні

Сучасні технології заморожування дозволяють зберегти практично всі корисні речовини. Це особливо актуально для зимової пори року.

Міф № 2. Роздільне харчування допомагає схуднути

Це не правда. Набір ферментів, які виробляють шлунок і підшлункова залоза, дозволяють одночасно перетравлювати білки, жири і вуглеводи. Поки немає наукових доказів того, що роздільне харчування допомагає боротися із зайвою вагою. Люди, які обирають цей спосіб схуднення, найчастіше просто строго підбирають продукти, скорочують калорійність і таким чином втрачають вагу.

Міф №3. Чорний хліб дає організму більше користі, ніж білий

Темний колір хліба зовсім не означає, що в ньому багато клітковини. Коричневий відтінок можуть надати тісту і карамельні барвники. Калорійність чорного та білого хліба практично ідентична, тому прибавку у вазі можна отримати в будь-якому випадку. Найбільш корисні і багаті вітамінами хліб з висівками і бездріжджові хлібці з цільного зерна, а також мюслі зі злаками.

Міф №4. Соки так само корисні, як і самі плоди

Соки практично не містять цінної клітковини. Кількість вітамінів і мінералів помітно зменшується при їх виготовленні. Тому, якщо є можливість, краще вживати свіжі плоди.

Міф № 5. Суші і роли - дієтичні продукти

Самі по собі суші і роли не завдадуть великої шкоди фігурі. Хоча білий рис, який використовується для приготування цього продукту, не є лідером серед дієтичних продуктів. Велику небезпеку становлять соєвий соус, майонез, який іноді використовують в таких стравах, і жирний сир - вони дуже калорійні.