Психологія кольору - це маловивчена область. Віриш ти в це чи ні, але різні відтінки по-різному впливають на наш настрій та емоції.

"Дивно, але на сьогоднішній день у нас практично немає теоретичних або емпіричних робіт про вплив кольору на психологічне функціонування, а те, що й було зроблено, обумовлено головним чином практичними проблемами, а не науковими", - розповіли дослідники Ендрю Елліот і Маркус Майер.

Проте, дослідження, проведене Міннесотським університетом, виявило, що червоний колір в інтер'єрі збільшує відповідні реакції на стрес, в той час як зелений і білий - мають протилежний ефект.

Отже, ми зібрали найбільш заспокійливі кольори, які допоможуть тобі відволіктися від проблем:

1. Лавандовий

В той час, як пурпурний занадто інтенсивний, то лавандовий є його протилежністю. Він досить приглушений і заспокійливий.



pic 2. Світло-сірий

Це прекрасний колір для будь-якої кімнати - він створює спокійну і розслаблюючу атмосферу. Для ідеальної картинки, слід додати в інтер'єр деталі в синьому та білому кольорах.

3. Холодний синій

Синій нагадує про небо і воду, тому легко знижує напругу після важкого трудового дня. Згідно з фен-шуй, він здатний навіть уповільнити частоту серцевих скорочень і знизити кров'яний тиск.

pic 4. Сіро-блакитний

Ще один колір, який покликаний повернути тобі гарний настрій і привести в порядок розхитані нерви.

5. Аква

"Водний" колір допоможе зменшити стрес, який ти відчуваєш кожен день.

6. Блідо-рожевий

З цим кольором асоціюється сакура, цукрова вата, рожеве шампанське і ще багато приємних речей.



pic 7. Бежевий

Нейтральна тепла гамма з легкістю допоможе забути про всі тяготи. Головне, це не вибирати відтінки з помаранчевим і жовтим відтінком.

8. Світло-зелений

Хіба може бути щось більш заспокійливим, ніж цей весняний колір? Він повертає тебе в гарний настрій в будь-якій ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

П'ять енергетично сильних кімнатних рослин

Американська мрія: найдорожчі квартири Нью-Йорка