Активним рівнянам пояснили, як зрозуміти, що народний депутат реально працює.

Це обговорювали під час заходу “Моніторинг роботи народних депутатів України”, який відбувся сьогодні, 6 березня, в Рівне нському будинку вчених.

“Наш сьогоднішній захід зосереджений на професійну молодь, помічників депутатів, науковців, фахівців, громадських активістів, які цікавляться і просувають дані теми. Ми з ними ділимося і доносимо до цієї аудиторії напрацьовані інструменти оцінки, результати, які вже є і якими можна скористатися. Ми пропонуємо і хочемо популяризувати і ознайомити тих, хто цим цікавиться, з інструментами, які на сьогоднішній день впроваджені і дають можливість аналізувати роботу депутатів,” - поділився директор РОГО “Комітет виборців України” Олексій Горецький.

Щоб ефективно оцінити роботу народного депутата потрібно звертати увагу на:

- Критерії їхньої відвідуваності та роботи в голосуванні. Нехай голосує за, проти, утримався, але нехай голосує за ті чи інші ініціативи, які виносяться в парламентську залу.

- Активна робота в комітетах. Дуже важливо, щоб він висловлював свою позицію з тих чи інших питань. Все-таки - це вузько профільні теми, законопроекти, які розглядаються дуже глибоко і професійно. Тому важливо, щоб депутат активно долучався до цієї роботи.

- Якість законопроектів, які ним готується. Не з точки зору активності депутата, хоч це так само важливо. Скільки він пропонував певних рішень, поправок. Але найважливіше, щоб якість пропозицій депутатів була вища. Адже ми зараз бачимо тенденцію, що серед усіх парламентів, у нас найбільша кількість поданих законопроектів, але якість їх не найкраща.

pic