Наявність мінералів і вапна в питній воді призводить до утворення вапняного нальоту на деяких поверхнях, які вступають у взаємодію з питною водою. Залежно від жорсткості води, вапняний наліт може з'являтися через кілька тижнів або місяців. Хімічні засоби для видалення нальоту можуть привести до пошкодження захисної емалі.

1. Щоб видалити вапняний наліт з різьбових з'єднань душа, не потрібно використовувати засоби для чищення та інструменти. Досить помістити трубку душа в ємність з дуже гарячою водою або під струмінь гарячого повітря. Температура води повинна становити 100 градусів: тоді ви зможете без труднощів видалити вапняний наліт вручну. Даний спосіб підійде як для хромованих, так і для пластмасових трубок.

2. Для видалення застарілого жовтого нальоту з унітазу полийте його оцтом і залиште на ніч. Вранці залишиться змити водою і пройтися йоржиком. І твій унітаз засяє незвичайною білизною.

3. Ще один спосіб, як видалити жовтизну і вапняний наліт на внутрішніх стінках унітазу. Це можливо здійснити за допомогою оцтової кислоти. Налий кислоту на стінки унітазу, закрий кришку і залиш на ніч (або на день, якщо вдома нікого немає). Потім почисти жорстким йоржиком і змий водою. Якщо наліт відразу не відійшов, повтори процедуру кілька разів. Оцтову кислоту використовуй в малих дозах!

4. Як прибрати зі стінок ванни або раковини відкладення мінеральних солей? На забруднене місце покладіть на півгодини ганчірку, змочену в оцті. Відкладення легко змиються.

5. При сильно забрудненій ванні з вапняним нальотом можна додати у воду трохи нашатирного спирту, нанести на поверхню на 10 хвилин, потім змити гарячою водою.

6. Як зняти жовтий наліт? Жовтий наліт з поверхні ванни можна зняти відбілювачем для білизни, трохи розведеним водою.

7. Для очищення ванни і раковини нанеси на їх поверхню пральний порошок або соду, розведені до пастоподібного стану. Залиш на 10-15 хвилин, протри губкою або капроновою щіткою, потім змий. Сильно забруднену, з нальотом вапна, ванну можна відмити, додавши в миючий склад трохи нашатирного спирту. Залиш на 10 хвилин і змий. Емальовані поверхні, на відміну від керамічних, не переносять засобів, що містять кислоти (соляну, щавлеву).

Пам'ятайте! Хромовані і нікельовані вироби слід мити засобами з м'якими абразивами (аміаком, воском) або миючими засобами, розчиненими в теплій воді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як на нас впливає колір спальні

Зимовий сад в інтер'єрі: корисні ідеї для будинку