Усі кардіологічні відділення районних та міських лікарень Рівненської області вже в цьому році зможуть отримати майже 20 комплектів сучасного діагностичного обладнання.

Це стало можливим завдяки реалізації на Рівне нщині проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Днями в обласному управління охорони здоров’я відбувся тендер на закупівлю майже двадцять комплектів для 19 лікарень області, участь в якому взяли 8 українських та закордонних компаній.

Як розповів керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівне нщині Сергій Рибачок, серед обладнання, що планують закупити – кардіоваскулярні сканери, електрокардіографи, дифібрилятори-монітори, обладнання для проведення тредміл-тесту.

«Наприкінці минулого року ми оголосили тендер на закупівлю цього обладнання. Приємно, що цей тендер викликав високу зацікавленість серед учасників ринку не лише в Україні, але й за її межами. Тож тепер ми приступаємо до оцінки всіх пропозицій, а вже після цього будемо підписувати угоду з переможцем», - зазначив Сергій Рибачок.

Зокрема, свої пропозиції, окрім Українських компаній, надіслали ще компанія Diatech SA (Швеція), Philips (Голандія) та об’єднання підприємств: ТОВ «Медична компанія ЕМПІРИКА» (лідер) та EDAN Instruments INC з Китаю.

Керівник групи впровадження проекту розповідає, що усе обладнання відповідно до категорій було поділене на п’ять лотів. Тож тепер консультантам Світового банку потрібно опрацювати технічну документацію та надати комісії з відбору надати свої висновки. На це згідно правил Світового банку консультанти мають два з половиною місяці.

За матеріалами Рівне нської ОДА.