Батьківщиною першого комода є Франція, яка завжди вважалася законодавицею моди. А його прообразом став звичайна скриня, традиційно використовувана в ті часи для зберігання одягу. Щоб забезпечити зручність пошуку і систематизувати зберігання речей різного призначення, конструкція скрині була вдосконалена і оснащена висувними ящиками. Сама назва походить від французького слова «commode» і перекладається як «зручний». А як зручний цей предмет меблів сьогодні?

Безмежні можливості в дизайні

комоди

Наскільки актуальні комоди в сучасному інтер'єрі, ми вирішили з'ясувати в інтернет-магазином МебельОк, який справедливо називають експертом меблів. В каталозі магазину представлений дійсно великий асортимент. Тут можна купити комод в будь-якому стилі і розмірі, і навіть замовити виготовлення будь-якої моделі за індивідуальним проектом.

Актуальність даного предмета настільки висока, що він входить в комплектацію майже кожного спального гарнітура і модульних систем для віталень. Така популярність сприяє появі різноманітних конструкцій. Широкі і вузькі, високі і низькі, з однорядним і дворядним розташуванням ящиків – вибір моделей настільки великий, що без праці задовольнить будь-які запити.

Переваги комода

білий комод

Цей предмет меблів володіє прекрасними естетичними даними. На відміну від громіздких шаф, він витончений і компактний. А наявність вільної стільниці зумовило високу декоративність: фото рамки, стильні аксесуари, предмети декору – все це чудово доповнює інтер'єр, створюючи атмосферу затишку. Основні переваги, які вигідно відрізняють їх від будь-яких інших меблів, можна коротко сформулювати:

  • компактність;
  • місткість – на 100% використовується весь обсяг внутрішнього простору;
  • багатофункціональність – моделі на кілька відділень відмінно поєднують висувні ящики і відсіки з нішами, поличками.

Універсальний предмет меблів

Завдяки універсальності застосування, комод здобув величезну популярність. Він доречний практично в будь-якому приміщенні – у вітальні та спальні, передпокою і дитячій, на кухні і в робочому кабінеті.

Роздільна система зберігання, де для кожної категорії речей, передбачений окремий ящик, дозволяє підтримувати ідеальний порядок і полегшує пошук потрібного предмета. Це особливо зручно для дітей. Комод в дитячій допомагає прищепити навички самостійності з самого раннього віку: малюк сам дістає свій одяг чи іграшки, сам складає і відповідає за порядок в ящиках.

Різноманітність використовуваних матеріалів

Широкий модельний ряд представлений виробами, виконаними в самих різних стилях і напрямках інтер'єрної моди. Звідси й розмаїтість матеріалів, що використовуються у їх виробництві:

  1. дерево,
  2. фанера,
  3. меблевий щит,
  4. ДСП,
  5. МДФ,
  6. метал,
  7. пластик,
  8. скло.

Особливу популярність останнім часом набуває плетені меблі і комоди з ротанга.

В сучасному дизайні широко використовується поєднання різних матеріалів, наприклад, дерева з металом. Для виготовлення дитячих моделей часто використовується фанера, оскільки вона задовольняє всім вимогам для дитячих меблів - міцна, екологічно безпечна і легка.