Слідчі Березнівського відділення поліції скерували до суду кримінальне провадження із обвинувальним актом за фактом шахрайства відносно 19-річного жителя району.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

За допомогою до працівників поліції 27 січня звернувся 27-річний житель села Моквин, що малознайомий йому хлопець, зловживаючи довірою, заволодів золотими обручкою, ланцюжком та каблучкою зі срібла. Чоловік 22 січня приїхав у Березне, аби продати ювелірні вироби та придбати телефон. Біля одного з магазинів зійшовся у розмові із хлопцем, якому розповів про свої наміри. Натомість останній запропонував купити свій мобільний. Аби впевнитися, що прикраси дійсно із золота та срібла, загальна вартість яких становить майже три з половиною тисячі гривень, молодик вирішив їх перевірити та пішов із ними до ломбарду. Потерпілий так його і не дочекався, а потому на мобільний почав отримувати повідомлення, аби в жодному разі не звертався у поліцію, бо матиме неприємності.

За фактом шахрайства відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Під час проведення слідчих заходів поліцейські встановили особу зловмисника. 19-річному хлопцеві, який ніде не працює, повідомили про підозру.

За результатами проведеного досудового розслідування матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом скерували до суду, який і обиратиме підозрюваному міру покарання. Відповідно до санкції статті йому загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років чи обмеження волі до трьох років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.