Сьогодні в дитячих магазинах величезний вибір іграшок, проте не кожному по карману купувати такі іграшки. Тому, ми вирішили підготувати декілька ідей, які допоможуть власноруч зробити оригінальні та цікаві іграшки.

Варто відзначити те, що вже сьогодні багато батьків виготовляють дитячі іграшки своїми руками з підручних матеріалів. І створення іграшок є дуже захоплюючим процесом.



pic Починається пошиття будь-якого, навіть найменшого виробу, з розкрою. Готові викрійки м'яких іграшок доступні в інтернет. Вибравши модель іграшки, перенесіть контур викрійки на прозорий папір, а поле — на щільну картонну основу. З картону не потрібно вирізати багато деталей однакової форми — це шаблон. Якщо на деталі вказана цифра (яка вказує на кількість тканинних шматочків відповідної форми) її потрібно проставити на шаблоні.

pic Коли шаблони будуть готові, переносите контур на виворітну сторону тканини. Обводите ручкою, олівцем, милом або крейдою — як вам зручно. Таким чином, для виготовлення викрійки і підготовки до розкрою необхідні:

• рівна поверхня;

• схема викрійок в друкованому вигляді;

• картон (з-під упаковки колготок або коробки цукерок);

• простий олівець;

• змилок;

• гострі ножиці для паперу і для тканини;

• матеріал, відповідний моделі.

Вирізавши тканинні деталі, постарайтеся правильно зшити їх між собою. Зазвичай м'які іграшки починають шити з виконання швів великих деталей, після — зшивають дрібні.



pic Правило друге — вихід для вивертання і набивання повинен бути маленьким і зручним. Залежно від розміру і матеріалу деталей, залишають отвір від одного см і вище. Місце розташування відкритого рубця має бути менш помітно (на пришивних деталях і ін.).

pic Іграшки з ниток

Уміння в'язати вас просто неоціненно виручить при створенні м'яких іграшок з ниток. Адже туди ви вкладете ще свою любов і тепло свого серця, тому засинати з нею дитині буде особливо солодко!

Це можуть бути не обов'язково лялечки або тваринки, наприклад, просто багато цікавих, різнокольорових м'ячиків. Наповнювач може бути різний, починаючи від вати і закінчуючи крупою, нехай у кожного м'ячика, крім свого кольору, буде ще й свій звук та відчуття.

А якщо в'язання це не ваше, не біда, є цікаві варіанти виготовлення іграшок просто з ниток, сплівши їх різним чином.

pic М'які дитячі іграшки

Не поспішайте викидати різні шматочки тканини. З них можна зшити зовсім нескладні у виготовленні іграшки. Якщо зшити іграшку середнього розміру або більше, вона може ще і служити цікавою подушкою для дитини.



pic Проте переконайтеся, що всі деталі іграшки як слід закріплені, краще зайвий раз перестрахуватися. І при виготовленні цих іграшок залучайте до творчості і самих дітей, таким чином ви цікаво проведете час з дитиною і поспілкуєтеся з нею, чого іноді за турботами так не вистачає!

pic А щоб зробити іграшку ще більш оригінальною та цікавою добавте декілька дрібниць, які ви знайдете у магазині "Все для рукоділля”, за адресами:

м. Рівне , вул. В’ячеслава Чорновола, 10 (ТЦ "Вікторія"), 2-й поверх, (097) 08-63-170

м. Рівне , вул. Орлова, 2 (магазин "Стефані"). (097) 08-63-154.