В селі Берестівка Володимирецького району горів житловий будинок.

19 лютого об 14:11 за номером 101 до пожежно-рятувальної служби надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві в селі Берестівка. Горів дерев’яний житловий будинок, обкладений цеглою, критий шифером, розмірами 11х12м. Для ліквідації пожежі були залучені чергові караули 11-ої державної пожежно-рятувальної частини з смт. Володимирець та 5-го державного пожежно-рятувального поста з смт.Рафалівка.

Ще до прибуття рятувальників місцеві жителі стали намагатися гасити пожежу власними силами та врятували з будинку малолітніх дітей, яких їх батько ненадовго залишив самих вдома. Проте вогонь невпинно набирав сили і досить швидко поширився на весь будинок. А на момент прибуття рятувальників будинок палав зсередини вже повністю.

pic На щастя пожежу вчасно виявили сусіди, завдяки чому й вдалося врятувати дітей, проте будинок вже не було змоги зберегти від вогню. В цілях безпеки рятувальниками ще до прибуття до місця виклику через чергового РЕМ було припинено електропостачання на населений пункт.

pic По прибуттю до місця події вогнеборці одразу провели оперативне розгортання та подали на гасіння пожежі водяний ствол. Згодом, відрізавши електропроводи, які вели до будинку рятувальники через чергового РЕМ відновили електропостачання на населений пункт.



pic Майже чотири години знадобилося рятувальникам, щоб остаточно загасити пожежу. Вогонь встиг повністю знищити дерев’яний житловий будинок, речі домашнього вжитку та майно в ньому.

Для ліквідації пожежі було залучено дві одиниці пожежної техніки та 8 рятувальників.

Наразі всі подробиці даної події та остаточна причина виникнення пожежі встановлюється фахівцями.

У зв’язку з різким збільшенням кількості пожеж в районі, рятувальники вкотре закликають громадян дбати про належний протипожежний стан у власних господарствах, дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки, та привчати до цього своїх дітей. Тільки це вбереже ваше майно та найголовніше оселю від вогню та матеріальних збитків.



pic В тому ж разі, коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!



pic

Повідомляє сайт 101 Володимирець.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv