Маленький секрет економії у глобальній системі страхування.

Вартість полісів «Зелена карта» встановлюють не страхові компанії на свій розсуд, а об'єднання українських страхувальників моторного бюро. Поліси коштують однаково у всіх страховиків та їх представників — у столиці та в регіонах. Разом з тим, існує один спосіб, як заощадити на страхуванні — замовити страховку в інтернеті. Більше не потрібно перед поїздкою відвідувати страховика у своєму місті або шукати посередника біля кордону.

Можна надійно, але доступно?

Після введення безвізового режиму у тисяч людей з'явилася можливість економніше і комфортніше подорожувати машиною до Європи. Вперше одні побачили знамениті в усьому світі Колізей, Лувр, Афінський пантеон. Вперше інші скупились у бутіках Мілану, розважалися у паризькому Disneyland, запалили на фестивалі Sziget у Будапешті. Треті, нарешті, відвідали знайомих або родичів. Подібні вояжі помітно подорожчали із-за зростання курсу валют: починаючи від витрат на бензин та до сплати за розваги. Тому, плануючи поїздку люди шукають можливості зекономити, включаючи страхування зелена карта — обов'язкове для кожного водія, що виїжджає за кордон на автомобілі.

Простий спосіб зекономити на обов'язковій страховці — замовити поліс в інтернеті. Поки тільки частина українських страховиків встановила продаж своїх продуктів у режимі онлайн. Серед них — великі компанії, які прагнуть залучити клієнтів, поліпшуючи сервіс. Поки клієнтів радують знижки на поліси, деякі компанії пропонують поліси в Інтернеті на 10-15% дешевше, ніж у філіалах або в агентів. Порівняти пропозиції компаній та знайти вигідну пропозицію українським водіям допомагає сервіс онлайн страхування Oh.ua.

Як замовити поліс в онлайні

Процес замовлення полісу складається з двох етапів: вибір і замовлення. Спочатку вибираємо слушну пропозицію, оцінивши доступні варіанти. Потім оформляємо замовлення, оплачуємо його та отримуємо бажане. Як інтернет-магазини, які пропонують смартфони та праски, сервіс онлайн страхування бере на себе всі труднощі. Покупцю не потрібно виходити з будинку або офісу, якщо під рукою комп'ютер і документи на транспорт.

Покрокове керівництво:
1) відкриваємо у браузері сайт www.oh.ua та відвідуємо розділ «Зелена карта» www.oh.ua/greencard;
2) обираємо тип свого транспорту: легкова або вантажна машина, автобус, мотоцикл;
3) вказуємо напрямок (ЄС або СНД) і період поїздок (від 15 днів до 12 місяців);
4) аналізуємо доступні пропозиції страховиків та вибираємо кращий варіант;
5) замовляємо та оплачуємо поліс (банківською карткою або готівкою), а потім чекаємо доставку полісу в філіал «Нова пошта».

У європейських країнах водії вже кілька років оформляють страхування в Інтернеті. Поки ми роздумуємо про те, наскільки це зручно і вигідно, тисячі закордонних автолюбителів забули, як купувати поліс в агента, витрачаючи дорогу на час і бензин.