Рівненська область знаходиться на 8 місці в рейтингу Євроітеграційного економічного поступу, серед усіх регіонів України.

Про це сьогодні, в InfoHub під час круглого столу "Індекс Євроінтеграційного Економічного Поступу в Україні за 2014 - 2016 роки. Презентація результатів у Рівне нській області", розповів керівник ГО "Школа політичної аналітики "ПОЛІС" Віталій Лебедюк.

"За результатами аналітичної роботи, над якою працювали 3 роки, наша Рівне нська область скористалася цією можливістю угоди про асоціацію з ЄС, в плані більш економічної частини. Але в цьому нам допомагає й географічне розташування, видно що інші області, більш східні, маю слабшу ситуацію. В області інституційна підтримка ніби і є, але потребує більшої публічності",- повідомив Віталій Лебедюк.

За його словами, реалізація економічної політики з ЄС передбачає 85% всієї угоди - це виключно економічно-торгівельні зв'язки. В цьому плані наша область показала хорошу динаміку, в нас є найбільше уповноважених експортерів.

На кінець року в Рівне нській області було накопичено 153,6 млн. доларів США інвестицій з країн ЄС, що становило 84,3% від загального обсягу інвестицій, накопичених в регіоні. Однак щодо даного показника простежується негативна динаміка, яка вказує на те, що не тільки зменшуються іноземні інвестиції, а й зменшується частка інвестицій з країн ЄС.