Протягом 2017 року за сприяння центрів зайнятості Рівненщини працевлаштовано 34,8 тисяч громадян. Серед них 559 осіб з інвалідністю, 672 учасники АТО та 60 переселенців.

Фактично не зайняті люди, які проживають на території області, складають - 11,6%. Як повідомив директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук, це доволі великий відсоток.

"Сьогодні кількість людей, яка виїжджає на працевлаштування за кордон, суттєво зменшує наш ринок праці. Там ж не вистачає людей за фахом: електрозварник, токар, водій, швачка, підсобних робітників та працівників торгівлі", - зазначив Іван Ткачук.

За його словами, близько 70% жителів рівненської області отримують соціальні виплати. Сам вважає, що люди мають забезпечувати своє життя заробітною платою. Лише коли людина, не є “роботоспроможна” має право отримати соціальні виплати.

Кількість вакансій у базі даних обласної служби зайнятості становить 1,1 тисячу одиниць. Завдяки зростанню кількості вакансій, знизився дисбаланс між попитом та пропозицією на ринку праці. У середньому на 1 вакансію претендує 12 охочих працювати.

Зараз у центрі зайнятості працюють сучасні сервіси: електронна черга, відео-резюме, онлайн-співбесіда безробітних з роботодавцями, відео-презентація та відео-вакансія підприємств, а також з'явилася "гаряча лінія" служби.