Новий 2018 рік пройде під знаком Жовтої Земляної Собаки. Незважаючи на те, що собака – домашня тварина, вона в першу чергу хижак. Саме тому на столі в новорічну ніч акцент слід робити на м’ясних стравах.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Собаці сподобається і птиця, і яловичина, і свинина. У той же час, кількість рибних та грибних страв на святковому столі рекомендується скоротити.

Основне гаряче блюдо також має бути з м’яса. Крім того, на стіл обов’язково слід подати нарізку з шинки і ковбаси, заливне з язика, холодець, а також паштети в тарталетках.

pic

В якості гарнірів в рік Собаки будуть актуальні яскраві страви з овочів. А ще собачка дуже любить десерти з кисломолочних продуктів. Наприклад, солодкі страви з сиру, морозиво і торти зі сметанним кремом. Ну і, звичайно, на столі повинні бути фрукти і овочі. Вони не тільки зроблять стіл особливо святковим, але і прекрасно розбавлять велику кількість м’ясних страв.

pic

Найголовніше правило, яке необхідно пам’ятати – собаці подобається ситна їжа. Традиційні страви, такі як олів’є, оселедець під шубою, крабовий салат також будуть доречні на святковому столі.

pic

Оскільки покровителем прийдешнього року буде Жовта Собака, а стихія майбутнього 2018 року – це Земля, то і оформлення святкового столу повинно бути витримано в теплих спокійних тонах. Перш за все, варто підібрати підходящу скатертину, саме вона стане основою сервірування. Варто звернути увагу на скатертини жовтих, бежевих, помаранчевих і золотистих тонів.

Новорічний стіл потрібно обов’язково прикрасити красивими свічками і композиціями з природних матеріалів, але варто уникати яскравих червоних відтінків.

pic

Ну і, звичайно, не варто забувати про Собаку, винуватицю свята. На святковий стіл бажано поставити фігурку песика, а також можна викласти м’ясну нарізку у формі мордочки цієї милої тварини.

Джерело: Народна правда.