Період свят, коли господарі їдуть на відпочинок, до родичів чи просто залишають оселю на кілька днів – найсприятливіший час для квартирних злодіїв. Поліція підготувала кілька порад, як зберегти своє майно.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Найефективнішим захистом від квартирних злодіїв залишається сигналізація. Спеціалісти допоможуть вам встановити на двері та вікна приховані спеціальні датчики, які реагують на неправомірне проникнення в оселю чи рух. Сигнал відразу надійде до поліції, або ж увімкне сирену, чим приверне увагу сусідів та сполохає непроханих гостей.

Соцмережі стають зловмисникам у поміч

Не секрет, що зловмисники готуються до злочину заздалегідь та обирають найсприятливіший час, коли господарів немає дома. Одним із джерел інформації про майбутній об’єкт, можуть стати соціальні мережі, в яких користувачі, власники помешкань, повідомляють про терміни свого перебування на відпочинку на загал. Поліцейські радять не повідомляти сторонніх осіб про свою відсутність та плани на відпустку чи вихідні.

Ваш дім – ваша фортеця

Якісні двері з кількома замками та решітки на вікнах – не забаганка, а вимога сьогодення. Умільці, які спеціалізуються на квартирних крадіжках, за лічені секунди можуть відчинити замок у дверях, не докладаючи особливих зусиль. Теж саме стосується пластикових вікон через які проникають злодії у помешкання. Тому правоохоронці радять подбати про безпеку свого дому та встановити надійні замки та решітки на вікнах.

Крім того, поліцейські звертають увагу, що іноді громадяни залишають ключі від дверей у загальновідомих місцях (під ковриком, на підвіконні, у поштовій скриньці тощо), чим спрощують «роботу» крадіям.

Пам’ятайте, що інвестиція у системи безпеки вашого приміщення – надійний захист власних заощаджень та майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.