В обласній лікарні з лютого 2018-го запрацює унікальний кардіоваскулярний сканер. Жителям Рівненщини не потрібно буде їздити до столиці для обстеження серця.

Завдяки реалізації в області проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» надсучасний сканер було придбано для серцево-судинного центру, що функціонує в Рівне нській обласній лікарні.

За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука, сканер, закуплений для Рівне нського серцево-судинного центру, є унікальним за своєю суттю та істотно покращить діагностику захворювань серця.

«Цей сканер унікальний для нашого регіону, адже він дає змогу проводити діагностику серцево-судинних захворювань шляхом стравохідної ехокардіоскопії. Для цього його оснащено спеціальним датчиком, яким через стравохід діагностуються пухлини, вегетація чи тромбози в серці. Цей сканер дає лікарю змогу точніше встановити діагноз пацієнту і, відповідно, призначити краще лікування», – розповів Юрій Осіпчук.

Начальник обласного управління охорони здоров’я зазначає, що закуплений сканер є найновішою моделлю серед спеціалізованої лінійки кардіоваскулярних сканерів компанії General Electric. Він також наголосив, що раніше для проведення аналогічної діагностики лікарі були вимушені відправляти пацієнтів до столиці.

У свою чергу, керівник групи впровадження проекту на Рівне нщині Сергій Рибачок зазначає, що згідно з договором кардіоваскулярний сканер має запрацювати вже на початку лютого 2018 року.

«Наразі відбулася поставка кардіоваскулярного сканера до обласної лікарні. Ще, відповідно до договору, компанія має близько місяця для монтажу цього обладнання. Тож можна очікувати, що на початку лютого сканер буде запущено у планову роботу», – наголосив Сергій Рибачок.

Разом із цим, Сергій Рибачок нагадав, що встановлення цього сканера передбачене в рамках реалізації проекту Світового банку. За його словами, окрім кардіоваскулярного сканера для обласної лікарні також уже закуплено та здійснюється монтаж ангіографічного комплексу, а також планується закупівля широкого переліку витратних матеріалів для серцево-судинного центру.

Окремо Сергій Рибачок зазначив, що аналогічний серцево-судинний центр також планують відкрити й у Сарнах. Відповідне рішення з розширення проекту вже погоджено керівництвом Світового банку.

Повідомляє Рівне нська ОДА.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv