Фермерство в Україні занепадає - причин декілька. Одна з яких відсутність державної підтримки та нестабільність економічного сектору. Втім, є ті, що навіть в таких умовах збільшують фермерські господарства та впроваджують нові технології. В нашій області працює рибне господарство, яке в умовах нинішнього ведення бізнесу, знаходить нові шляхи вирощування, збуту та запровадження нової продукції.

Вже більше 80-ти років на Рівне нщині функціонує господарство, яке займається традиційним вирощуванням риби. Наразі у селі Понебель діє три рибдільниці, в яких водяться короп, товстолоб, щука та карась. Та займатися рибним господарством з кожним роком в Україні все важче, кажуть фермери. Адже прісноводний сектор рибної продукції зменшується через скорочення державою пільг, якими користувались сільгоспвиробники.

Та не рибою єдиною. Щоб вийти на європейський ринок, рівненські фермери впроваджують не тільки нові технології, а й почали вирощувати нову - зовсім не звичну для України продукцію. Делікатесні равлики - це продукт харчування, косметології та медичної сфери.

Матеріал спецпроекту "Україна +" із серії "Фермерство" виготовлено у співпраці з ГО "Інтерньюз-Україна" за підтримки Internews.