Прокуратура Рівненської області забезпечує процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, у межах розслідування якого працівниками прокуратури та поліції вилучено близько 1,6 тонни обробленого і необробленого бурштину орієнтовною вартістю 16 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Нагадаємо, що слідчі дії проводилися у межах кримінального провадження, розпочатого органами поліції за ст.ст. 240, 294, 342, 345 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, масові заворушення, опір та насильство щодо працівника правоохоронного органу).

За результатами проведених обшуків 5 та 7 грудня 2017 року на території м.Рівне , Рівне нського, Дубровицького та Сарненського районів правоохоронці вилучили всього близько 1,6 т бурштину орієнтовною вартістю 16 млн грн, спеціальне обладнання для його обробки в кількості 21 одиниці, а також видобутку (мотопомпи, шланги).

За клопотаннями слідчого поліції, погодженими із прокуратурою Рівне нської області, ухвалами Рівне нського міського суду від 13 та 22 грудня 2017 року накладені арешти на усе вилучене каміння. Також арештовано спеціальне обладнання для його незаконного видобутку та обробки.

У кримінальному провадженні тривають необхідні слідчі дії з метою встановлення усіх обставин вчинення кримінальних правопорушень, пов’язанихіз незаконнимиопераціями із бурштином, та притягнення винних осіб до передбаченої Законом відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.