Відтепер легальність ялинки можна перевірити через мобільний додаток.

Вже зовсім скоро прийдуть новорічні свята і кожна сім’я прикрашатиме свою домівку новорічною ялинкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівняни просять посадити головну ялинку міста.

З метою перевірки легальності походження новорічної красуні державне підприємство «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» Державного агентства лісових ресурсів розробило програмне забезпечення для Android (посилання для скачування додатку http://www.ukrforest.com/files/yalinka.apk, за допомогою якого Ви зможете познайомитися зі своєю ялинкою, її походженням.

Перевірка законності походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із самоклейної етикетки (або бирки), яка прикріплена до ялинки, у мобільний додаток на телефоні. Самоклейні етикетки (бирки) містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих код, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини.

Також можна перевірити легальність ялинки на сайті http://www.ukrforest.com У випадку, якщо інформація відсутня – це може свідчити, про сумнівне походження ялинки.

Окрім того, нагадуємо, що Держлісагентство проводить заходи для того, щоб задовольнити потребу в новорічних ялинках, не завдаючи шкоди для лісу:

- на площі 5 тис. га створені спеціальні плантації новорічних ялинок, де зростає 18 млн шт. хвойних дерев різних порід у віці від 1 до 10 років;

- щороку в грудні передбачається проведення рубок догляду за лісом в загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати (відсортувати) близько 1 млн. шт. новорічних ялинок;

- є можливість у достатній кількості забезпечити потреби в гілках хвойних порід для створення новорічних композицій, щоб прикрасити оселю оригінальним ялинковим букетом, не рубаючи все дерево.

Більш детально за посиланням: http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=186464&cat_id=134717

Повідомляє Державне агенство лісових ресурсів України.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv