Цього року 95 років з дня заснування відзначає перша молодіжна організація «Пласту» на Рівненщині.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Перший пластовий осередок постав в селі Олександрія Рівне нського району у 1922. Його заснували старшокласники місцевої польської семикласної школи Володимир Боровський, Теодосій Семенюк, Теодосій Довгалюк.

Олександрійські пластуни організували навколо себе молодь і почали проводити сходини, де вивчали географію, історію України, українську мову, приділяли увагу фізичним вправам та військовому вишколу, формували власну бібліотеку.

При місцевому курені імені Івана Богуна вперше на Рівне нщині були закладені літературний, драматичний і столярний гуртки, які потім набули значного поширення в куренях Тучина, Городища, Межирич Рівне нського повіту, Рівного, Володимир-Волинського, Луцька, Кременця та інших волинських сіл і містечок.

Місцеві провідники пластового руху створили та видавали власний журнал.

Нині ж у Рівне нському районі діє Пластова оселя. Її заснували торік. Оселя отримала назву «Волошки» від назви населеного пункту, де вона розташувалася.

Як розповідає голова Окружної Пластової Ради Рівне нської округи пласту – НСОУ Юрій Шадий, Пластова оселя укомплектована класами для тренінґів, їдальнею. А на її території облаштували стаціонарні місця для спортивних занять, для таборування та під ватру на відкритому повітрі.

Тут проводять патріотичні заходи, вишколи провідників і навчання виховників, таборові сезони. Тобто молодь має можливість розвиватися, є комфортні умови для її самореалізації.

Також вже другий рік поспіль у Волошках гостюють пластуни зі Сходу.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.