Піротехніки ДСНС знешкодили 3 авіаційні бомби часів Другої світової війни

13 грудня о 9:30 у місті Сарни по вулиці Дундича 83, до Служби порятунку Рівне нщини надійшло повідомлення про те, що у приватному господарстві місцевим жителем під час виконання земляних робіт було виявлено вибухонебезпечний предмет зовні схожий на авіаційну бомбу. На місце виклику виїхала група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС України у Рівне нській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному знайшли підозрілу сумку [ФОТО]

Піротехніками ДСНС даний боєприпас був ідентифікований як фугасна німецька авіаційна бомба SC -50. Після додаткового обстеження території піротехніками було додатково виявлено ще дві авіаційні фугасні бомби SC-70. Дані боєприпаси були вивезені у безпечне місце та знищені. Варто відмітити, що усі вибухонебезпечні предмети несли реальну загрозу для населення, адже радіус ураження при можливому детонуванні боєприпасів становив більше 300 метрів, крім того частка вибухонебезпечної речовини у всіх боєприпасах в тротиловому еквіваленті становила 90 кілограмів.

Головне управління ДСНС України у Рівне нській області вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівне нській області.

pic