Місцеві скарбниці Рівненської області отримали у 2 рази більше податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ніж торік.

Сума цьогорічних надходжень склала 44,4 млн. гривень, що перевищу минулорічні надходження на 19,3 млн. грн. З них юридичні особи сплатили 30,5 млн. грн., відповідно громадяни поповнили місцеві скарбниці на 13,9 млн. грн., що у два рази більше ніж у минулому році.

«Вагомий позитив цього року – результат спільних скоординованих зусиль органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та фахівців ДФС, які на належному рівні забезпечують інформування власників нерухомості про обов’язок сплати податку та його якісне адміністрування. Отримані кошти від сплати податку на нерухоме майно – це вагомий внесок для ефективного вирішення соціально-економічних питань, які турбують територіальні громади», - запевнив перший заступник начальника Головного управління ДФС у Рівне нській області Анатолій Клячук.

Керівник рівненських фіскалів наголосив, що обсяги нарахувань цього податку залежать від рішень, прийнятих відповідними органами місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що відповідно до норм Податкового кодексу України органам місцевого самоврядування надані повноваження щодо встановлення ставок податку (в межах граничних розмірів), їх диференціації, у тому числі в залежності від розташування об’єкта оподаткування, його якісних характеристик, тощо, можливість надання пільг окремим категоріям платників.

Відповідні рішення повинні бути прийняті та оприлюднені до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, у якому діятимуть ці рішення.

Повідомляє ГУ ДФС у Рівне нській області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv