Наближається чудове свято Андрія. З особливим нетерпінням його чекає молодь, тому що у Андріївську ніч парубкам дозволено бешкетувати і робити різні збитки, а дівчата цієї ночі можуть дізнатись свою долю. Ми запитали у рівнянок чи святкують вони це свято і як відносяться до ворожіння? Як вони відповіли на ці запитання, читайте далі.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Олена:

"До свята Андрія відношусь як до релігійного свята, а все що з ним пов'язано як до хороших українських традицій. У ворожіння не вірю, хоча загалом це також сприймаю як данину українським традиціям не більше того."

Анастасія:

"У ворожіння не вірю. До самого свята відношуся позитивно, щороку святкую."

Юлія:

"Андрія святкую традиційно з варениками і на роботі, і вдома. Оскільки маю похресника Андрія то інколи відвідую його саме в цей день. У студентські часи, звісно ж, ворожили, зараз вже ні."

Надія:

"Традиції поважаю, проте з них дотримуюсь лиш варіння вареників з сюрпризами!"

Іванна:

"Насправді, дуже круто, коли давня традиція живе в українських душах і до нині. Особливо, коли до неї долучається молодь. Багато позитиву, незабутні враження і живе спілкування ( якого зараз стає менше) - все це можна отримати під час святкування Андрія. Зокрема, цього року я сама долучуся до свята і його організації. Бо у нашому університеті проведемо Андріївські вечорниці, щоправда, нестандартні. Адже постараємося оновити давні традиції. Щодо ворожіння, то у нього не вірю. Хоча завжди цікаво дізнатися про майбутнє, ще й тоді, коли це не тести в «Фейсбуці»."

Жанна:

"Позитивно відношусь, святкую, варю вареники, оскільки в мене є Андрій. Завжди гадала, ну до тих пір , поки не вийшла заміж ) Хоч і ворожіння не завжди збувались, але ж цікаво, весело."

Інеса:

"День ангела Андрія - це чудове свято. Однак, я вважаю, що воно стосується лише «Андріїв», а не всього люду. Не вирила ніколи у ворожіння. Вважаю, що це це безглузда трата часу. Потрібно вірити в долю, а не в «дитячі забавки»."

Марія:

"Свято є один з важливих релігійних свят. А ворожіння - це вже більш народні звичаї. Гадання у цю ніч не проводжу, і не надаю особливого значення їм."

Юлія:

"До самого свята відношуся цілком добре. Все таки це українські традиції і приємно, що кожного року у нас в місті відбувається низка цікавих заходів, які можна відвідати. Останній раз ворожила ще у шкільних роках. Скоріш за все, ворожіння на Андрія сприймаю більш як звичайнісіньку розвагу."

Марія:

"Я ставлюся до святкування Андрія дуже спокійно) просто вітаю знайомих Андріїв з днем ангела. У ворожіння не вірю, колись один раз ворожили з дівчатами...повеселив сам процес)"