29 мільйонів медичної субвенції надійде найближчим часом на Рівненщину для погашення заборгованостей.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Про це під час виїзного засідання бюджетного Комітету Верховної Ради в Рівне нській ОДА повідомив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

За таке рішення днями проголосували члени Комітету.

«Ці кошти дозволять закрити цьогорічну проблему з незабезпеченістю фонду заробітної плати лікарів. Крім того, ще 8 мільйонів гривень додадуть внаслідок перерозподілу резерву медичної субвенції з непідконтрольних територій», - розповів заступник міністра.

Також, Павло Ковтонюк відзначив, що пріоритетом на наступний рік буде первинна медична допомога, тому велику роль буде відігравати реалізація проекту Світового банку в області, де компонент первинної допомоги є одним з основних. Заступник міністра наголосів на співпраці з облдержадміністрацією, аби в наступному році закінчити проект і бачити позитивні зміни.

Водночас, посадовець підтримав ініціативи Рівне нщини, що стосуються розвитку сільської мережі. За останні три роки кількість амбулаторій збільшилися з 156 до 183.

Важливим, за словами начальника управління охорони здоров’я ОДА Юрія Осіпчука, є і розвиток екстреної медичної допомоги, у тому числі оновлення автопарку швидких та наявність диспетчерської.

«Це та сфера, яку найбільше бачать люди. 80% контактів з медициною відбувається або в первинці, або в аптеці, або на екстренній. Безумовно ці дві ініціативи – диспетчерська та автопарк є важливими. Диспетчерська дає можливість близько на 30 відсотків зменшити кількість непрофільних викликів, а це економія коштів на інші потреби. Так само прийшов час оновлювати автопарк. Тому ми будемо підтримувати фінансування цих напрямків», - підсумував Павло Ковтонюк.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.