Інтер'єр по фен-шую цілком здатний зробити фінансовий клімат в родині набагато тепліше. І необов'язково робити кардинальну перебудову квартири, просто додайте правильні деталі.

По фен-шую, гроші люблять не тільки рахунок, але і порядок, і простір. В кімнатах повинен панувати порядок, речі – бути на своїх місцях, ніякого пилу, сміття, папірців на підлозі. Інтер'єр, завалений різноманітним декором – статуетками, сувенірами, картинами, гобеленами, килимками – не приваблює добробут, навіть навпаки. Недарма кімнати народів Далекого Сходу просторі і без надмірностей.

Інтер'єр по фен-шую – це багато світла і простору. Не можна захаращувати приміщення меблями і предметами декору, особливо не варто ставити їх на шляху руху світла і повітряних потоків – це символізує матеріальні перешкоди.

Для активного залучення грошей інтер'єр по фен-шую прикрашають символами грошей, багатства і родючості.

• Поставте в південно-східній частині кімнати грошове дерево. Це може бути сувенірний виріб з китайськими монетками або ж живі рослини – грошове дерево або фіалки. Чим пишніше і здоровіше воно буде, тим вищий добробут мешканців.

• Вода, згідно з фен-шую – символ багатства, родючості, достатку. Китайський фонтанчик, встановлений у південно-східній частині кімнати, залучить гроші і подарує естетичну насолоду: медитувати, слухаючи дзюрчання води, дуже приємно.

• Сильний енергетичний символ – акваріум з рибками. Це поєднання цілющої енергії води з символом грошей – золотими рибками або золотистими коропами. Згідно філософії, рибок має бути обов'язково дев'ять, причому одна з них – чорна.

Якщо акваріум для вас – розкіш, грошову удачу приверне також статуетка або зображення золотої рибки чи коропа.

• Про жабу, яка приваблює багатство, знають всі. Поставте її на червону серветку, розсипте поруч побільше жовтих китайських монет. Не забудьте покласти одну тварині в рот.

• Статуетка Хотея – маленького пузатого лисого чоловічка – крім здатності виконувати бажання приваблює також і добробут. Частіше гладьте його по животу, щоб в кишені дзвеніли монетки.

• гроші притягують Гроші – це аксіома не тільки для нас, але і для китайців. Монетки, що висять на червоних стрічках на південному-сході, - один з простих способів активувати зону багатства.

• Яскраві цитрусові – апельсини, мандарини – нагадують золоті монетки не тільки своєю круглою формою, а й кольором. Залучити цілющу енергію в зону грошей на кухні і у вітальні можна, поставивши там круглі вази з фруктами.

Не забувайте ретельно стежити за станом своїх грошових амулетів: поливати квіти, витирати пил, замінювати зіпсовані статуетки.

Джерело

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Дитяча кімната: що має значення в оформленні?

Натяжна стеля в спальні: які плюси і мінуси дає їх установка