Правильно оформлена дитяча кімната - запорука щасливої і здорової дитини. А це саме те, до чого прагнуть всі батьки. Спробуємо розібратися в секретах інтер'єрів для наших дітлахів.

Існує декілька універсальних моментів, на які обов'язково варто звернути увагу. І на першому місці в цьому списку опиниться спальне місце дитини. Правильно організоване, воно буде у відповіді за здоров'я, якісний сон, а значить і повноцінний відпочинок вашого сина чи дочки.

pic



pic

Що ж вибрати?

Будь-який фахівець порекомендує при організації спального місця в дитячій кімнаті (незалежно від віку дитини) зупинити вибір на ліжку з повноцінним ортопедичним матрацом, сказавши розкладному дивану «ні!». Можливо, деяким батькам може здатися, що диван - це компактно і більш акуратно, адже його завжди можна зібрати і в кімнаті буде панувати порядок. Але наскільки це важливо, якщо на кону здоров'я дитини?



pic



pic Кольорове оформлення

Приміщення, оформлене в світлі тони, завжди здається дещо більшим, ніж воно є насправді. Однак малюк напевно більше прийде в захват від шпалер із зображенням улюблених казкових героїв, ніж від однотонного оформлення.

Знайти компроміс у цій ситуації можна, якщо оформити стелю білим кольором, який зробить кімнату трохи вище.

Крім того, для розширення простору в маленьких приміщеннях дизайнери не рекомендують використовувати більше 3-х відтінків в оформленні.

pic



pic Меблі

Невелике за площею приміщення найкраще облаштовувати вузькими і високими меблями. Однак шафи і стелажі не повинні упиратися в стелю, оскільки це візуально зменшить висоту кімнати. Також слід відмовитися від безлічі відкритих полиць. Якщо немає можливості організувати вбудовані полиці, краще віддати перевагу шафам з дверцятами, що закриваються.

Крім того, для зберігання дитячих іграшок у дитячій і речей можна використовувати так звану «резервну» територію кімнати — простір під підвіконням, під ліжком і в кутах. Якщо в цих зонах не розміщені меблі, тут завжди можна встановити ящики, що складаються, коробки і полиці.

Також, облаштовуючи маленьку дитячу кімнату, не варто забувати, що меблі, предмети і аксесуари повинні бути екологічними і безпечними для дитини.



pic



pic ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Дитячий фен-шуй: як правильно облаштувати особистий простір малюка

Міні-гардеробні в квартирі [ФОТО]