6 адмінматеріалів отримав водій, який влаштував перегони з патрульними, з них 2 протоколи за ст.130 КУпАП за керування в стані сп'яніння.

О 2-їй ночі з суботи на неділю, під час патрулювання на вулиці Дубенський, інспектори помітили автомобіль RENAULT Kangoo, водій якого порушив правила дорожнього руху, а саме не виконав вимогу знаку 3.21. При спілкуванні патрульні виявили явні ознаки алкогольного сп'яніння у водія, однак останній від освідування відмовився. Він отримав 3 адмінматеріали: протокол за ч.1 ст.130 КУпАП за керування в стані сп'яніння, за поршуння ПДР на нього винесли постанову ч.1 ст.122 КУпАП, за відсутність страхового полісу винесли постанову за ч.1 ст.126 КУпАП.

На місце викликали водія-таксиста, який пересів за кермо автомобіля порушника після складання усіх необхідних матеріалів.

За кілька хвилин після того, як автомобіль від'їхав, драйвер, якому під розписку передали авто, повідомив телефоном патрульним, що його усунули від кермування і висадили на перехресті вулиць Соборна та Коперника. Нетверезий водій знову сів за кермо.

На перевірку та розшук орієнтували весь особовий склад. Авто спочатку помітили на вулиці Костромський, далі транспортний засіб почав рух в бік Житинського кільця.

На увімкненні світлові сигнали синього та червоного кольору водій не реагував, команди в гучномовець ігнорував та почав втікати. Під час переслідування він неодноразово порушував правила дорожнього руху, створював аварійні ситуації, рухався по смузі зустрічного руху, ледь не допустив зіткнення з вантажним автомобілями, маршрутними транспортними засобами. Інспектори вирішили зупинити автомобіль шляхом блокування. До переслідування долучились декілька водіїв, які на власних авто не давали можливості різко розвернутися чи з'їхати з автодороги в прилеглі населені пункти.

Через деякий час, після численних вимог про зупинку та попереджень про застосування табельної вогнепальної зброї, до переслідування долучились ще 2 екіпажі. Після декількох спроб блокування декількома екіпажами автомобіль зупинили в с. Пухова Рівне нського району на вулиці Рокосовського. Водія і пасажирів затримали, освідували на стан алкогольного сп'яніння, доставили у міський відділок.

На 21-річного водія склали протоколи: ч.1 ст.130 КУпАП (керування в стані сп'яніння, результат освідування — 0, 58 проміле), ст.122 ч.4 (створення аварійної обстановки) КУпАП, ст.122-2 КУпАП (незупинка на вимогу).

Повідомляє патрульна поліція Рівного на сторінці у ФБ.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv